Izrada sajta za nekretnine – Korak po korak do savršenog sajta!

Izrada sajtova je uvek izazovan projekat koji sa sobom nosi zaista veliku korisnost i isplativost, bez obzira na nišu poslovanja. Kada je u pitanju tržište nekretnina, projekat je još zahtevniji jer je reč o tržištu koje je, samo po sebi, vrlo atraktivno, dinamično i u stalnoj ekspanziji.

Po navodima američke Nacionalne asocijacije prodavaca nekretnina, 51% kupaca je pronašlo svoju kuću baš na nekom od web-sajtova za nekretnine. Iako ovi podaci dolaze sa američkog tržišta, važnost online prezentacije i dobre usluge i u Srbiji je vrlo značajna. Zato volimo da kažemo da je izrada sajta (ili aplikacija) za nekretnine projekat kojem pristupamo sa posebnom pažnjom, jer da bi takav sajt privlačio nove posetioce i konvertovao ih, mora da zadovoljava određene parametre, o kojima detaljno pišemo u nastavku ovog bloga.

Tabela sadržaja Prikaži

Zašto je važno imati profesionalan sajt za nekretnine?

Pomenuli smo da je izrada web-sajta važan projekat kojem je potrebno posvetiti maksimalnu pažnju (bar ga mi tako doživljavamo). Za klijente je posebno važno da se ispoštuju sve one stavke koje su potrebne za perfektno funkcionisanje sajta.

Zašto?

Posetioci na sajtu nekretnina su ljudi kojima je potreban stambeni ili poslovni prostor. Oni tačno znaju kakve usluge traže, na kojoj lokaciji, kakav raspon cena im je potreban i sl. Dakle, imaju definisane kriterijume za pretragu. Na Vama je, kao vlasniku agencije za nekretnine, da im omogućite maksimalno user friendly sajt, koji će u što kraćem roku i na što jednostavaniji način dati relevantne rezultate na njihove upite.

Kako sajt utiče na prvi utisak kod potencijalnih klijenata?

Prvi utisak je najvažniji, pa i kod sajta.

Evo, pođite od sebe; ako ste na nekom web-sajtu koji je organizovan, znate gde možete naći ono što Vam treba i ako brzo dođete do informacije – Vi ste zadovoljni. U suprotnom, osećate se frustrirano i shvatate da ste utrošili vreme na pogrešnom mestu.

Baš tako se oseća i svako drugi.

Ako je izrada web-sajta odrađena tako da u svakom pogledu isprati potrebe svojih korisnika i nudi usluge koje su im potrebne, on je ostavio dobar utisak. Kasnije, taj isti sajt postaje prva asocijacija kada korisnik ponovo ima potrebu da potraži neke slične podatke. I baš zbog stvaranja navike vraćanja na sajt, važno je da ostane utisak pouzdanosti i sigurnosti.

Značaj online prisutnosti u savremenom tržištu nekretnina

Vreme kada su oglasi za prodaju ili izdavanje nekretnina bili mahom u novinama ili na radiju odavno je prošlo. Primat je preuzela online forma i ako agencija za nekretnine koristi što je moguće veći broj online kanala za svoju promociju, tada su daleko veće šanse za to da ima uspešno poslovanje i veliku bazu klijenata.

Generalno, gotovo da je nezamislivo da bilo koje poslovanje u okviru uslužnih delatnosti nema svoj kutak na internetu. Još ukoliko profitabilnost kompanije zavisi od toga – tada je vrlo važno da strategija nastupa na svakom kanalu bude unapred dobro osmišljena. Ključno u svakom biznisu, pa i u poslovanju sa nekretninama, jeste da se kompanija što više približi svojim (potencijalnim) klijentima i da im u svakom trenutku bude na raspolaganju. Iz tog razloga je online prisutnost vrlo važna.

Kako odabrati domen i hosting?

Ako se pitate kako domen I hosting mogu da utiču na poziciju jednog web-sajta, nastavite sa čitanjem.

Kako odabrati adekvatan domen koji odražava poslovanje?

Pri odabiru adekvatnog domena kada je u pitanju izrada sajta ili aplikacija za nekretnine, ključno je staviti fokus na jasnoću i prepoznatljivost. Domen treba da bude odmah povezan sa brendom, a idealno bi bilo koristiti ime koje je u vezi sa sektorom nekretnina –  zašto da ne uključivanjem ključnih reči poput „nekretnine“?!

Ne zaboravite na jednostavnost. Domen treba da bude lak za pamćenje i pretragu (što Google takođe uzima u obzir kao dobar faktor za rangiranje), izbegavajte suvišne karaktere ili kompleksne kombinacije.

Uvek razmišljajte iz perspektive potencijalnih posetilaca, pa tako birajte lako pamtljiv i jednostavan domen.

Šta tražiti u dobrom hosting provajderu?

Kada je reč o hosting provajderu za sajt za nekretnine – budite sigurni da će provajder obezbediti pouzdanost i dobre performanse. Prvo, analizirajte dostupnost servera. Vaš web-sajt mora biti online 24/7 kako bi neprekidno bio dostupan za posetioce.

Druga stvar na koju je potrebno da obratite pažnju jeste brzina učitavanja koju internet-sajtovi imaju. Brzina je ključna za zadržavanje posetilaca, a sporo učitavanje i prikazivanje mogu uticati na loše SEO rezultate i ne tako kvalitetno korisničko iskustvo.

Sigurnost je takođe od suštinskog značaja. Hosting provajder trebalo bi da obezbedi sigurnosne protokole poput enkripcije podataka i redovnih sigurnosnih kopija. Proverite pružaju li dodatne alate za zaštitu od sajber napada i koliko je njihova podrška efikasna u rešavanju svih sigurnosnih pitanja.

Održavanje i tehnička podrška su poslednje, ali ne i manje važne tačke. Izaberite hosting provajdera sa jasnim smernicama za održavanje i brzom podrškom koja je dostupna u svakom trenutku. Dobar hosting provajder biće partner koji sajtu omogućava nesmetan rad, bez obzira na izazove koji se mogu pojaviti.

Koja platforma je najbolja za sajtove za nekretnine?

Ovaj segment teksta posvećujemo osvrtu na WordPress, kao čestom izboru platforme kada je izrada web-sajtova u pitanju. Isto tako, daćemo i odgovor na to koje karakteristike platforme su poželjne kada su sajtovi za nekretnine u pitanju.

Da li WordPress prednjači u izradi sajtova za nekretnine?

Kada je u pitanju izrada ovih vrsta internet sajtova, WordPress se često ističe kao vodeća platforma, pružajući kombinaciju fleksibilnosti i jednostavnosti korišćenja. Sa bogatim izborom tema i dodataka, WordPress omogućava prilagođavanje sajta prema jedinstvenim potrebama koje jedna agencija za nekretnine može da ima.

Jedna od ključnih prednosti WordPressa je lakoća upravljanja sadržajem. Njegov intuitivan interfejs čini ažuriranje informacija o dostupnim nekretninama jednostavnim zadatkom. Pored toga, WordPress podržava integraciju različitih medija poput slika i video-materijala, čime posetioci web-sajta dobijaju još više korisnih informacija koje im mogu pomoći u donošenju odluke.

Međutim, važno je imati na umu da izbor platforme zavisi od konkretnih potreba i preferencija. Iako WordPress pruža širok spektar mogućnosti, neki specifični zahtevi klijenta mogu se sprovesti u delo jedino kroz custom made rešenja gde se izrada vrši na drugačiji način prilagođen potrebama tržišta.

Koje su specifičnosti platforma za izradu sajtova za nekretnine?

Svaka platforma gde se vrši izrada web-sajtova za nekretnine mora da poseduje određene specifičnosti kako bi adekvatno podržala poslovanje biznisa.

Prvo, sposobnost pravilnog prikaza raznovrsnih informacija o nekretninama je ključna karakteristika. To uključuje mogućnost dodavanja detaljnih opisa, slika, video-materijala i jasnih filtera za lakše pretraživanje.

Dodatno, prilagodljivost za perfektan prikaz na mobilinim uređajima je obavezan, kako bi se osiguralo optimalno korisničko iskustvo na svim uređajima. Brza navigacija i lako pretraživanje nekretnina takođe su ključne karakteristike koje olakšavaju posetiocima da pronađu željeni sadržaj.

Nikako manje važna jeste i sigurnost koja igra presudnu ulogu, posebno kada se radi sa osetljivim podacima o nekretninama i klijentima.

U suštini, idealna platforma gde su sajtovi za nekretnine trebalo bi da bude prilagodljiva, sigurna i laka za snalaženje. Ovde je ključno da se posetiocima obezbedi maksimalan komfor u korišćenju. Iz tog razloga, kada se izrađuju sajtovi za nekretnine, vodimo se pravilom da pretragu u što većoj meri olakšamo, kako bi posetioci koristeći brojne filtere i kriterijume za pretragu, mogli da dođu do najrelevantnijih rezultata.

Kako obezbediti dobar dizajn sajta za nekretnine?

Na koji tačno način treba uklopiti sve potrebne funkcionalnosti internet sajta sa dizajnom koji je dobar i koji na najbolji mogući način prezentuje brend?

Koje karakteristike dobar dizajn sajta za nekretnine treba imati?

Za početak, naglasićemo jasnost i preglednost informacija o nekretninama (lokacija, cena, kvadratura…). Dobar dizajn treba da omogući posetiocima da lako pronađu relevantne informacije, koristeći jasne filtere i kategorizaciju.

Brza i jednostavna navigacija je takođe ključna karakteristika. Korisnici tokom pretrage žele da se lako kreću kroz sajt i da njegova struktura bude laka za intuitivna za kretanje.

Pored mogućnosti za izbor kriterijuma pretrage, potrebno je posetiocima pružiti i što više detaljnih infrormacija u vezi izabranih nekretnina. Korisno je implementirati 3D ture, video i foto materijal, a opisi za nekretnine bi trebali da budu opširni i kompletni. Takođe, ako je posetilac zainteresovan, trebalo bi da ima jasno naznačeno mesto gde može da klikne kako bi stupio u kontakt sa agentom ili kako bi popunio kontakt formu, obavio poziv ili zakazao razgledanje.

 Minimalistički dizajn često olakšava fokusiranje na ključne informacije, a istovremeno pruža i vizuelno prijatan doživljaj.

Kako prilagoditi dizajn brendu i ciljnoj publici?

Prilagođavanje dizajna web-sajta brendu i ciljnoj publici je još jedan korak ka izgradnji prepoznatljivog online prisustva.

Prvo – boje, fontovi i grafički elementi treba da reprezentuju identitet brenda. Korišćenje logoa i brendiranih elemenata doprinosi se jačanju prepoznatljivosti.

Kada je reč o publici – analiza ciljne publike igra ključnu ulogu u prilagođavanju dizajna. Ako je publika mlađa i trendi orijentisana, dizajn sa modernim elementima može biti efikasan izbor. Sa druge strane, ukoliko se cilja na stariju populaciju, jednostavnost i čist dizajn mogu biti dobro rešenje.

Pored svega navedenog, ne zaboravimo na responsivnost dizajna, koja je, isto tako, veoma značajna. Prilagođavanje dizajna različitim uređajima omogućava da internet stranica bude jednako efikasna na desktopu, tabletu i mobilnom telefonu. Time se obezbeđuje optimalno iskustvo za sve korisnike, bez obzira na uređaj koji koriste.

Ako bismo morali da u jednoj rečenici damo odgovor – dobar dizajn za sajtove koji prezentuju nekretnine treba da objedini jasnost informacija, da bude vizuelno atraktivan, da se prilagodi ciljnoj publici, ali da I reprezentuje bend, sve vreme pružajući najkvalitetnije korisničko iskustvo.

Koji su glavni trendovi u pravljenju ovakvih sajtova?

Kako je izrada sajta i aplikacija za nekretnine projekat koji ima svoje specifinosti zbog toga što je u pitanju tržište nekretnina, evo onoga na šta se obraća posebna pažnja kada su ovakvi sajtovi i aplikacije u pitanju.

Sveden dizajn

Manje je više.

Sveden dizajn je fokusiran na minimalizam i jednostavnost.

Smanjenje nepotrebnih elemenata na stranici omogućava posetiocima da se lako fokusiraju na ključne podatke o nekretninama. Ovaj pristup često koristi neutralne boje, čiste linije i prostrane rasporede kako bi stvorio elegantan i pregledan estetski doživljaj.

Kvalitetne slike i video-materijal nekretnina

Kada je reč o slikama i materijalu – visok kvalitet je od velike pomoći. Kvalitetne slike i video-materijal nekretnina čine neizostavan deo dobrog dizajna. Visokokvalitetni vizualni elementi pomažu potencijalnim kupcima da stvore realnu sliku o nekretnini, da se zamisle u njoj i da požele da im jedna agencija izgleda toliko verodostojno i ozbiljno da žele da ostvare kontakt sa njom.

Dodavanje jasnih i preciznih filtera

Implementacija jasnih i preciznih filtera olakšava korisnicima da pronađu željenu nekretninu brzo i efikasno. Ovi filteri pomažu posetiocima da sužavaju opcije prema svojim specifičnim preferencama, kao što su cena, lokacija, tip nekretnine ili broj soba. Ovakva personalizacija povećava zadovoljstvo korisnika i pomaže im da brzo pregledaju ponudu prema zadatim kriterijumima.

Laka mogućnost navigacije korisnika

Laka navigacija korisnika ključna je komponenta modernih web-sajtova za nekretnine.

Jednostavna i intuitivna navigacija omogućava posetiocima da brzo pristupe željenim informacijama. Ovo uključuje jasne menije, dobro organizovane kategorije i efikasno postavljene pozive na akciju koji usmeravaju korisnike na sledeće korake, tj. akcije, bilo da je to gledanje video materijala u vezi sa nekretninama ili je to kontakt forma.

Prateći sadržaj

Na šta se odnosi prateći sadržaj?

Prateći sadržaj uključuje dodavanje relevantnih informacija poput vodiča za kupovinu nekretnina, saveta o dekoraciji ili lokalnih informacija o okolini – primera radi, blizina škole, vrtića, tržnog centra ili doma zdravlja. Ovakav dodatni sadržaj ne samo da pruža više korisnih informacija, već i pomaže u uspostavljanju poverenja sa posetiocima, čineći sajt resursom koji nudi mnoštvo korisnih činjenica.

Zašto je SEO ključan za ovu vrstu sajtova?

Čak 99% kupaca koristi internet kao deo svoje potrage za savršenom nekretninom.

Ovo je podatak sa kojim bismo mogli da završimo ovaj segment bloga jer je razlog itekako jasan, ali želimo da detaljno istaknemo uticaj i specifičnosti optimizacije sajta za nekretnine.

Kako SEO utiče na vidljivost nekretnina online?

SEO (Search Engine Optimization) igra ključnu ulogu u poboljšanju vidljivosti web-sajtova za nekretnine na pretraživačima.

Optimizacija ključnih reči, meta opisa i naslova stranica omogućava da se internet sajt pojavi u rezultatima pretragama na Google-u svima koji su zainteresovani za trgovanje sa nekretninama.

Ovaj pristup direktno povećava šansu da potencijalni kupci pronađu odgovarajuće stanove ili kuće koje agencija ima u ponudi, a logika koja stoji iza SEO optimizacije je vrlo jasna – što je sajt bolje pozicioniran u rezultatima Google pretrage, to će ga više ljudi i posetiti.

Koje su specifičnosti SEO optimizacije za sajtove za nekretnine?

SEO optimizacija za web-sajtove koji promovišu nekretnine zahteva poseban pristup zbog specifičnosti ove industrije.

Prvo, ključne reči moraju biti pažljivo birane kako bi odražavale specifičnosti nekretnina u ponudi. To uključuje lokacije, tipove nekretnina, karakteristike i druge relevantne aspekte.

Optimizacija slika i video-materijala dosta utiče jer kvalitetne vizualne prezentacije nekretnina mnogo doprinose korisničkom iskustvu, pa kada je taj materijal pravilno optimizovan, to pomaže boljem rangiranju u pretragama slika, što može rezultirati dodatnim internet saobraćajem na sajtu.

Sadržaj koji se objavljuje je sledeća stavka koju ćemo istaći.

Kreiranje visokokvalitetnog SEO sadržaja u vidu tekstova za blog, opisa za svaku dostupnu nekretninu i sl, ispunjavajući sve SEO smernice utiče na to da sajt za nekretnine tokom vremena zabeleži višu poziciju.

Još jedan SEO postulat su linkovi, a obezbeđenje kvalitetnog linkovanja ima važnu ulogu u SEO strategiji. Kvalitetni, relevantni linkovi sa drugih pouzdanih web-sajtova povećavaju autoritet, poboljšavajući njegovu poziciju na internet pretraživačima, kao što su Google i ostali. U vezi sa linkovanjem, korisno je uključiti i društvene mreže (facebook, instagram itd.) koje će kroz objave voditi ka sajtu, i koje će dati svoj doprinos u optimizaciji sajta.

Pored svega navedenog, nikako ne treba zaboraviti ni SEO optimizaciju sajta za sve uređaje. Iako je zadnje pomenut, mobile SEO je toliko važan, da smatramo da njegova neophodnost svima dobro poznata i da zbog toga ne postoji mogućnost da se na nju zaboravi.

Kako prilagoditi sajt mobilnim uređajima?

Američka Nacionalna asocijacija prodavaca nekretnina navodi da je u 2023. godini oko 75% kupaca pretraživalo internet putem mobilnog telefona u potrazi za nekretninom.

Zašto je mobilna prilagodljivost važna?

Mobilna optimizacija postala je ključna baš zbog sveprisutne upotrebe mobilnih uređaja.

Kao što vidite i kroz navod koji smo izdvojili, sve je više ljudi koji pristupaju internetu putem pametnih telefona i tableta, pa je iz to razloga važno da web-sajt za nekretnine bude prilagođen različitim veličinama ekrana.

Optimizacija za mobilne uređaje ne samo da poboljšava korisničko iskustvo već i direktno utiče na rangiranje sajta na Google-u, jer je mobile SEO jedan od kriterijuma pri određivanju pozicija u rezultatima pretrage.

Kako poboljšati korisničko iskustvo na mobilnim uređajima?

Poboljšanje korisničkog iskustva na mobilnim uređajima zahteva pažljiv pristup dizajnu i svim funkcionalnostima web-sajta.

Za početak, naglasićemo optimizaciju brzine učitavanja stranica. Brzi odziv sajta na mobilnim uređajima značajno doprinosi zadovoljstvu korisnika i smanjuje procenat napuštanja sajta.

Intuitivna navigacija prilagođena ekranima mobilnih uređaja, isto tako, igra ključnu ulogu. Jasan raspored elemenata, jednostavni meniji i lako uočljivi pozivi na akciju olakšavaju korisnicima snalaženje na web-sajtu, a skriveni meniji ili padajuće liste mogu poboljšati funkcionalnost i estetiku sajta na mobilnim uređajima.

Ono što nikako ne sme biti zaboravljeno jeste da je nužno optimizovati slike i video-klipove, kako bi se sve pravilno prikazivalo na različitim uređajima bez ikakvih smetnji.

Kako održavati aktuelnost informacija o nekretninama?

Kako redovno ažurirati dostupne nekretnine?

Implementacija efikasnog sistema za upravljanje sadržajem omogućava jednostavno dodavanje, izmenu ili brisanje nekretnina sa sajta. Ovo je važno kako bi se sajt konstantno prilagođavao promenama kako bi posetioci uvek na raspolaganju imali aktuelnu ponudu nekretnina.

Automatizacija ažuriranja, poput povezivanja sa eksternim izvorima podataka ili korišćenje API-ja, može ubrzati proces. Integracija sa drugim platformama ili softverima za upravljanje nekretninama omogućava sinhronizaciju podataka, obezbeđujući da podaci na internet-sajtu uvek odražavaju aktuelno stanje.

Kroz automatizovane sisteme, moguće je ažurirati pregled svih nekretnina, proveru dostupnosti, cene ili dodavati nove fotografije. Konzistentan pristup ažuriranju garantuje da posetioci uvek imaju aktuelne informacije.

Zašto je važno pružiti tačne i sveže informacije?

Pružanje tačnih i aktuelnih informacija o nekretninama je ključno iz nekoliko razloga. Prvo, to gradi poverenje između agencije i klijenata. Tačni podaci stvaraju osećaj pouzdanosti i profesionalizma, pomažući potencijalnim kupcima da donesu odluke koje su utemeljene na dobroj informisanosti.

Sve nas ovo vodi ka boljem korisničkom iskustvu. Posetioci sajta traže aktuelne informacije kako bi brzo pronašli nekretninu koja odgovara njihovim individualnim potrebama, a dostupnost preciznih i tačnih podataka povećava šanse za konverziju.

Kada su web-sajtovi dobri za posetioce – dobri su i za pretraživače, a ovo je suština angažovanja oko svih elemanta vezanih za izradu internet sajtova.

Kako integrisati društvene mreže?

O tome koliko su društvene mreže poput Facebook-a ili Instagrama važne za poslovanje, detaljno možete pročitati u našem blogu koju obrađuje tu temu, a zove se Kako voditi društvene mreže. Sada ćemo se osvrnuti na poveznicu društvene mreže sa sajtom za nekretnine i objasnićemo kako to društvene mreže mogu da pomognu u pogledu veće vidljivosti i angažovanosti publike.

Na koji način društvene mreže mogu poboljšati vidljivost?

Integracija društvenih mreža (u prvom redu facebook-a, instagrama, tik-toka i twitter-a) sa sajtom za nekretnine ima značajne benefite u pogledu poboljšanja vidljivosti agencije na mrežama. Deljenje informacija o dostupnim nekretninama na društvenim mrežama koje su najpopularnije (Meta, Instagram ili TikTok) znači korišćenje svih dostupnih platformi, a kada korisnici dele ili lajkuju plasirane objave na društvenim mrežama – to automatski širi informacije među njihovim kontaktima.

Osim toga, prisutnost i aktivnost na društvenim mrežama može poboljšati SEO učinak sajta jer pretraživači uzimaju u obzir prisustvo na društvenim mrežama prilikom određivanja pozicija u rezultatima na Google pretrazi.

Redovno deljenje informacija o nekretninama, blog postova ili relevantnih sadržaja povećava autoritet sajta, čime se poboljšava njegova vidljivost u organskim rezultatima pretrage.

Kako koristiti društvene mreže za angažovanje klijenata?

Kroz efikasno korišćenje društvenih mreža kao kanala marketing promocije može se odnositi i na deljenje korisnih informacija, poput saveta o kupovini nekretnina, vodiča za selidbu ili lokalnih vesti o nekretninama. Ovakav sadržaj ne samo da privlači pažnju zbog vrednosti koju čitaocima daje, već ih i podstiče na interakciju.

Aktivnosti koje podstiču korisnike da komentarišu, dele ili postavljaju pitanja stvaraju interaktivno okruženje, čime se jača veza između brenda i klijenata, što je i cilj kojem se teži. Ono što može dosta da pomogne, a čini sastavni deo društvenih mreža jeste deljenje komentara ili preporuka, jer je svaki dobar komentar faktor koji može dodatno da unaprediti reputaciju agencije.

Koliko je važan blog za sajt agencije?

Blog sekcija je mnogo važna za svaku marketing strategiju.

Zašto? 

Kvalitetan sadržaj bloga, koji je pisan sa ciljem da se njime unapredi SEO optimizacija sajta za nekretnine umnogome doprinosi ovom cilju. Sve ovo se postiže tako što se prvo kreira strategija kojoj prethodi dosta istraživanja. U skladu sa SEO strategijom, biraju se ključne reči koje će biti osnova za blogove, kroz koje će se pružiti neki oblik vrednosti čitaocima.

Čitaoci bloga kroz tekstove na blogu treba da se informišu, zabave, saznaju neke nove podatke ili da nešto novo nauče. Kao što vidite, korisnost za čitaoce bloga može biti u više različitih oblika, a ono što je važno jeste da sadržaj bude tačan i uvek ažuran. Ovo se odnosi na to da se tekstovi po potrebi i nakon određenog vremena edituju i dopunjuju sa novim, aktuelnim informacija, kako bi u svakom trenutku sadžraj tekstova bio relevantan.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Održavanje sajta za nekretnine može biti izazovan zadatak, ali uz odgovarajuće znanje i iskustvo sve je lakše. Redovno ažuriranje informacija i SEO optimizacija, praćenje marketing trendova u industriji, kao i osluškivanje potreba korisnika su ključni koraci u radu na ovom projetku.

Postizanje visokog rangiranja na pretraživačima zahteva implementaciju SEO strategije. Ključne prakse uključuju optimizaciju sadržaja kroz odabir ključnih reči, poboljšanje brzine učitavanja stranica, kvalitetnu izgradnju linkova, kao i prilagođavanje za prikaz na svim uređajima. Redovno ažuriranje sajta i praćenje algoritamskih promena takođe utiču na postizanje što više pozicije u rezultatima pretrage.

Unapređenje korisničkog iskustva uključuje jasnu i intuitivnu navigaciju, dostupnost na svim uređajima, brz odziv stranica sajta, jasno označene pozive na akciju, kao i pregledan dizajn.

Redovno ažuriranje informacija o dostupnim nekretninama može se postići kroz implementaciju sistema upravljanja sadržajem i automatizaciju procesa ažuriranja.

Da bi se ovaj problem predupredio, potrebno je angažovati se u radu na izmenama svih podataka koji nisu relevantni.

Kontaktirajte Holistic Digital Solutions

Ako ste iz ovog bloga nešto novo naučili, ili Vam je bio zanimljiv, a poslujete u niši vezanoj za nekretnine ili ste vlasnik agencije – javite nam se.

Verujemo da ćete biti zadovoljni saradnjom, jer iza sebe imamo bogato praktično iskustvo baš kada je izrada sajta i aplikacija za nekretnine u pitanju, tako da znamo kako treba odgovoriti na svaki izazov koji se nađe na putu. Usluge koje nudimo su raznovrsne i profesionalne, prilagođene svakom pojedinačnom biznisu i marketing strategiji.

Uvek smo otvoreni za nove projekte i za nove uspehe!

Javite nam se!