Digitalno doba sa sobom donosi mnoštvo načina za pojednostavljenje procesa poslovanja, transparentniju komunikaciju i za dolazak na korak bliže ka potencijalnim kupcima. Sa dolaskom novog milenijuma krenule su da se stvaraju mnoge prilike za optimizaciju poslovanja i poboljšanja usluge u digitalnom sektoru, a razvoj na tom polju eskalira iz dana u dan. Izrada sajtova, online prodavnice, programiranje, SEO sajta, dizajn i izrada drugih online rešenja upravo sada doživljava svoju ekspanziju, a prognoze vezane za još veći razvoj na ovom polju su više nego ohrabrujuće! Ideje koje se svakodnevno rađaju u glavama stručnjaka, kreirajći vizije koje će budućnost učiniti dosta lakšom. Jedna od takvih vizija započela je i sa idejom osmišljavanja softvera koji je nama danas poznat kao web aplikacija. Dakle tema ovog bloga biće izrada web aplikacija i odgovor na pitanje da li Vam je ona potrebna.

Šta su web aplikacije?

Šta su web aplikacije? | Holistic Digital Solutions

Web aplikacije predstavljaju savremena web rešenja kojima se pristupa iz browsera, a njihova izrada definiše se u cilju podizanja nivoa poslovanja na viši nivo u pogledu efikasnosti, ažurnosti, i sveobuhvatne transparentnosti poslovanja. Za funkcionisanje web aplikacija nije potrebno korišćenje bilo kog operativnog sistema, što odmah u startu isključuje neophodnost za raznim, komplikovanim instalacijama i podešavanjima. Izrada ove vrste proizvoda predstavlja proces rada koji kombinuje visokostručno znanje, kao i dizajn po želji klijenta.

Koje su prednosti web aplikacija i zašto je njihova izrada važna?

Kada se pomene pitanje potrebe određenog biznisa za izradom sopstvene web aplikacije, tada se stavi na papir računica koja sa jedne strane ima sve prednosti koje sa sobom nosi izrada web aplikacija, a sa druge strane imamo ulaganje u taj projekat. Hajde da odmah na startu damo rezultat računice–opravdanost ulaganja u kreiranje web aplikacija itekako se isplati. Zbog čega imamo takvo mišljenje i da li će se baš svaki vlasnik biznisa odlučiti za njihovu izradu? Neće sigurno. Da li to znači da izrada web aplikacije nije potrebna baš svima? Odgovori uskoro slede…

 

Potrebne su vam konsultacije u vezi izrade web aplikacije?

Kontaktirajte nas

 

Svako razvijeno poslovanje koje i u budućnosti ima ozbiljne namere i tendencije ka postizanju sve većeg i većeg poslovnog uspeha, trebalo bi da poseduje i razrađenu mrežu organizovanosti u segmentima koji su ključni za ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Kao što smo na početku pomenuli, živimo u vreme digitalne ekspanzije, zahvaljujući kojoj, imamo mnoštvo izbora i opcija za postizanje sve boljeg i boljeg rezultata. Generalno gledano, aplikacije kao što su Facebook, Instagram i druge zastupljene su u našem svakodnevnom korišćenju, čitamo blog postove i zanimljive sadržaje koji su plasirani na Internet.

Danas, marketing svakog preduzeća i njegov nastup na Internet mreži usko je vezan za sve one radnje i usluge koje vode ka cilju zvanom potpuna SEO optimizacija sajtova, kvalitetan dizajn, programiranje i unapređenje sajta. Poboljšani rad sajta, prisutnost kroz online marketing putem društvenih mreža, među kojima su Facebook i Instagram najzastupljenije, doprinosi i ekspanziji svesti o Vašem brendu, kao i povećanju prihoda. Pored online rešenja kao što je sajt, postoje još naprednija online rešenja, kao što je CMS, online shop, dobro urađena SEO optimizacija sajta (koja obezbeđuje dobru pozicioniranost sajtova na Google pretraživaču) i integrisan blog ili online shop (online prodavnica), značajno unapređuju marketing strategiju svakog biznisa.

Izrada web aplikacije za biznis

Kako izrada web aplikacije, može pomoći Vašem biznisu i na koji način će kreiranje web aplikacije da olakša svakodnevno poslovanje i komunikaciju kako među članovima tima, tako i sa klijentima?

Izrada web aplikacije za biznis | Holistic Digital Solutions

Odgovor na ovo pitanje nije nimalo lak, a izrada i sve što podrazumeva celokupan proces u kojem nastaje novo softversko rešenje zahteva znanje, posvećenost i vreme. Međutim, ako je izrada sajtova za većinu današnjih biznisa skoro pa stvar koja se podrazumeva, zašto na isti način ne gledati i na napredna rešenja koja se nude od strane stručnjaka, a u službi su rasta i razvoja poslovanja? Pogledajmo zajedno koje se to prednosti kriju kada je u pitanju izrada softvera kojem posvećujem ovaj blog.

Prednost izrade web aplikacije na konkretnom primeru

Zamislimo da ste vlasnik internet prodavnice gde se prodaje sportska garderoba. Od skoro shop je postao bogatiji za fantastičnu ponudu ženskih patika, koje se pored kvaliteta mogu pohvaliti i više nego povoljnom cenom. Dakle, imate odličan produkt, konkurentan je u odnosu na ostatak trenutne ponude na tržištu i sada nas logičan sled događaja upućuje na osmišljavanje aktivnosti zahvaljući kojima bi ženska populacija čula za tu vest. Radi se na SEO strategiji, dizajnu vizuelnog identiteta i što boljem online nastuptu.

U ovoj situaciji, za vaše poslovanje i za situaciju u kojoj se nalazite, odličan izbor bilo bi i kreiranje web aplikacije. Zašto ne biste uz pomoć web aplikacije obavestili svoju ciljnu grupu o novitetu u prodajnom asortimanu i tako im u inbox njihovog maila poslali poruku? Ostvarili biste kontakt sa potencijalnim kupcima, te im dostavili sve što treba da znaju da bi doneli odluku da kupovinu obave baš u Vašem web shopu?

Zvuči odlično, ali kako to izvesti?

Zašto ne biste u skladu sa odabranim stručnjacima izradili web aplikaciju koja će biti namenjena za slanje newsletter obaveštenja? Personalizovane e–mail poruke poslate preko newsletter sistema spadaju u red pražljivo kreirane web aplikacije gde je dobrobit dvojaka–kako za vas tako i za vaše potencijalne kupce. Vi koristite priliku da uz sistematski pristup, koji je pažljivo isplaniran i gde je urađena kompletna optimizacija, dođete do što većeg broja ljudi kojima bi vaša ponuda bila interesantna, a sa druge strane, kupci imaju priliku da dobijaju obaveštenje o ponudi koja bi mogla da ih interesuje.

Ono što je kod web aplikacija u ovom konkretnom primeru vrlo korisno jeste činjenica da u obaveštavanju potencijalnih kupaca imate krajnje personalizovan stav prema njima. Na taj način iskazujete veće poštovanje prema njima i dajete im do znanja da ste uložili napor kako biste se baš njima obratili. Kupci to poštuju i vrlo cene, a Internet upravo tome i služi- da kupci budu zadovoljni.

Ono što je Vama, kao vlasniku biznisa vrlo važno i značajno jesu i sledeće činjenice koje se ubrajaju među prednosti koje sa sobom nosi izrada web aplikacija:

Slobodan pristup sa bilo koje lokacije na kojoj trenutno boraviti – Web aplikacije su izrađene tako da u svakom trenutku možete da im pristupite, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalazite.

Ne postoji definisan uređaj preko kojeg je omogućen pristup – Svojoj web aplikaciji pristupate sa svih raspoloživih uređaja, bilo da se radi o mobilnom telefonu, tabletu, laptop ili desktop računaru).

Dodatne instalacije softvera nisu potrebne – Upravo to znači da zahvaljujući izradi web aplikacije ne morate da istalirate dodatne softvere koji će za obavljanje bilo koje funkcije web aplikacije biti potrebni.

Određena vrsta operativnog sistema koja bi omogućila rad je nepotrebna – Za neometano funkcionisanje i rad vaše web aplikacije nije potrebno da određena vrsta operativnog sistema bude instalirana na uređaju koji koristite za pristup aplikaciji.

Dolazak do podataka iz aplikacije je lak i jednostavan – Trudimo se da vam omogućimo pristup koji ćedati prikaz svih relevantnih podataka na pregledan i jasan način.

Kada možete da pristupite web aplikaciji? Kada god to poželite! – Izradom web aplikacije dobijate mogućnost da svim podacima pristupate kada god se za to Vama ukaže potreba. Bilo koji dan, bilo koje vreme-web aplikacija dostupna je u svakom trenutku.

Siguran pristup i backup – Izradom web aplikacije imate siguran pristup sa obezbeđenim ažuriranjem i backup-ovanjem podataka koji se nalaze u aplikaciji. Ovo znači da ste potpuno sigurni u pogledu svih dostupnih podataka koji se tamo čuvaju.

 

Zahtev za izradu prosledite putem kontakt forme

Tipovi web aplikacija koje razvijamo

CMS

CMS ili Content Management System predstavlja sistem koji postulate svoga rada temelji na upravljanju sadržajem. U zavisnosti od potreba svakog biznisa ponaosob, višegodišnje iskustvo u kreiranju web aplikacija garantuje vam kvalitetan proizvod koji prati svetske trendove, a zadržava jednostavnost upravljanja i maksimalnu funkcionalnost.

Admin paneli

Administratorski rad neka od sada bude maksimalno organizovan, a vama rad u panelu jednostavan i oslobođen svih onih nepotrebnih i zbunjujućih sekcija i komandi. Pratite i analizirajte sve segmente svog poslovanja, budite uvek uključeni u dešavanja i tačno u toku sa svim nastalim izmenama – lako i jednostavno, zahvaljujući izrađenoj web aplikaciji.

Izrada admin panela | HDS

Sajmovi

Organizacija virtuelnih događaja kao što su virtuelni sajmovi sada je lako, a njihova izrada izvodljiva ako uz sebe imate tim stručnjaka koji znaju na koji način da izrade web aplikaciju da ona bude funkcionalna i da iznese sve zahteve stavljene pred nju. Povežite više učesnika kroz web aplikaciju,imajte pregled u celokupnu postavku i manipulišite sa sadržajem koji se plasirana Internet. Prihvatite inovacije i implementirajte ih u svoje poslovanje! Internet pruža mnoštvo prilika za bolje poslovanje za koju je zaslužna optimizacija poslovnih procesa-iskoristite ih!

Tehnologije koje koristimo za izradu web aplikacija

Angular

Naši developeri za izradu web aplikacija koriste Angular i Spring. Angular uz TypeScript jezik funkcioniše kao front-end framework koji obezbeđuje mnoštvo prednosti unutar sastavnog dela same web aplikacije. Angular je razvijen od strane Googla i poseduje otvoren kod (open source). Ako bismo govorili jezikom svih onih kojima je programiranje nepoznanica, rekli bismo da je Angular glavni i odgovorni za sav izgled web aplikacija koje krajnji korisnik kao takvu i vidi.

Spring

Spring kao back-end deo podržan od platforme Java, otprema sve podatke do Angulara koji potom, zajednički, kreiraju izgled web aplikacije kakav smo u startu i želeli. Ovo razvojno okruženje vrlo je popularno za izradu kompleksnih web aplikacija koje su u potpunosti prilagođene svim uređajima.

Da li svi sajtovi i internet prodavnice imaju jednaku potrebu za ovim softverskim rešenjem?

Apsolutno ne. Priča koja se plasira od sajta do sajta je različita, kao i njegove željene funckionalnosti. Imajući na umu da su potrebe različitih sajtova, kao i internet prodavnica različite.

Cena izrade web aplikacija

Pitanje koje se odnosi na to da izrada košta, dovodi nas do priče sa početka teksta i do stavljanja računice korisnosti na papir. Kao što je izrada sajtova zahteva različite resurse u skladu sa kojima je cena različita, ni svaka web aplikacija nije identična po pitanju funkcionalnosti i namene, te u skladu sa tim ni cena nije jednaka za sve.

Za izradu web aplikacija koje su kompleksne i čija složenost zahteva dosta vremena za izradu svakako ima višu cenu, ali je ona itekako isplativa za vlasnike biznisa. Jednostavnija i manje kompleksna rešenja ne iziskuju toliko puno vremena kao što je slučaj kod naprednih aplikacija, te je izdvajanje za ulaganje u ovu vrstu izrade web aplikacija daleko skromnije, jer i njihova izrada ne oduzima previše resursa. Ono što želimo da znate jeste da je svaka izrada web aplikacija priča za sebe, kreirana samo za Vaše potrebe, prati je individualan dizajn, i da se cene za izradu web aplikacija kreću u širokom rasponu.

Kako bismo bili u prilici da Vam damo tačan i precizan odgovor po pitanju cene, predlažemo da nas kontaktirate i da nam izložite svoje potrebe. Mi ćemo ponuditi najfunkcionalnije rešenje po najpovoljnijoj ceni – uključujući dizajn i ostale usluge koje čine ovaj web proizvod, a za sve dalje dogovore, pitanja i nedoumice – stojimo Vam na raspolaganju.

Želite da se uverite u benefite custom projekata? Nije nikakav problem. Kreiranje custom projekata je naša omiljena aktivnost.

Neka ponuda koju plasirate putem sajta bude u potpunosti prilagođena svim tehnološkim dostignućima koja Internet pruža! Izrada sajtova, i drugih web rešenja koja podrazumevaju osmišljen dizajn i druge usluge imaju samo jedan cilj – maksimalno korisničko iskustvo za sve posetioce koji dođu na Vaš sajt, koji je naše sredstvo za dosezanje još većeg profita.

Optimizacija Vašeg poslovanja tek sledi, da li ste spremni?!

Javite nam se!

KONTAKT