Email Marketing Usluge | Profesionalno Vođenje Email Kampanja

Danas se email marketing ističe kao jedan od najefikasnijih i najpristupačnijih načina direktnog komuniciranja sa ciljnom publikom. Zašto je to tako?

Kroz pažljivo planirane i sprovedene mail kampanje, kompanije mogu da ostvare značajan uticaj na svoje korisnike, izgrade kvalitetnu bazu klijenata i ostvare rast u poslovanju.

Možda ste čuli za mail marketing, ali niste sigurni kako on funkcioniše i da li je pravi izbor za vašu kompaniju. Ovde ćete pronaći odgovore na sva pitanja u vezi ove teme, jer ćemo istražiti ključne korake i strategije za profesionalno vođenje email kampanja koji će Vam pomoći da postignete izuzetne rezultate.

Šta sve podrazumeva Email Marketing?

Email marketing se kategoriše kao sveobuhvatna marketing strategija koja obuhvata slanje personalizovanih poruka putem elektronske pošte sa ciljem ostvarivanja komunikacije, izgradnje odnosa i postizanja marketinških ciljeva. Ovaj vid promocije uključuje segmentaciju ciljne publike, pisanje kvalitetnog sadržaja, automatizaciju, praćenje rezultata i konstantno usavršavanje mail marketing kampanja zarad što boljih ciljeva.

Koja je razlika između Email Marketinga i drugih vidova oglašavanja?

Za razliku od drugih oblika oglašavanja, ova marketing strategija omogućava direktnu komunikaciju sa korisnicima putem njihovog mail inboxa. Ovaj kanal omogućava personalizaciju poruka, prilagođavanje sadržaja i ciljanje specifičnih segmenata publike. Takođe, kao u svakom drugom obliku digitalne promocije, email marketing pruža merljive rezultate i omogućava prilagođavanje strategije na osnovu analitike, čime se postiže veća efikasnost kampanja.

Kako da povećate prodaju uz pomoću Email Marketinga?

Email marketing nudi mogućnost slanja personalizovanih ponuda, ekskluzivnih popusta i informacija o novim proizvodima ili uslugama direktno u inbox korisnika. Kroz mail, možete pokrenuti interakciju sa korisnicima i podstaknuti ih na kupovinu, ostvarivši pritom neke od ciljeva kampanje.

Na koji način možete uključiti i komentare zadovoljnih korisnika? Iskoristite social proof kao vrlo moćan put ka poverenju svojih novih kupaca ili klijenata!

Ako imate saglasnost, podelite pozitivna iskustva svojih kupaca ili klijenata, plasirajte ih u sklopu mejla koji prosleđujete.  Kada zadovoljni korisnici dele svoja iskustva sa drugima, to sa psihološke strane uliva sigurnost kod publike kojoj ste poslali mail. Sve se tada u velikom broju slučajeva zavšava konverzijom koja može biti kupovina proizvoda, prijava na newsletter, zakazivanje termina za uslugu, popunjavanje kontakt forme i sl.

Šta je sve potrebno da bi počeli sa Email Marketingom?

Da li Vam email marketing deluje zanimljivo? Ako je odgovor potvrdan – evo šta je potrebno kako biste ovaj i ovaj kanal uvrstili u svoju marketing praksu.

Brz i Responzivan Web Sajt

Vaš web sajt je osnova uspešnog poslovanja. Treba da bude brz, responzivan i da pruža dobro korisničko iskustvo. Korisnici očekuju da se stranice brzo učitavaju i da budu prilagođene različitim uređajima. Kako doći do toga da sajt ispunjava sve te kriterijume? Optimizacija web sajta će obezbediti da korisnici lako pristupe informacijama i preduzmu željene akcije nakon otvaranja mejla.

Odabran Email Service Provider

Odabir pravog Email Service Providera (ESP)  ili platforme za email marketing, bitan je faktor za uspešno vođenje kampanje. Izabrana platforma omogućava slanje velikog broja mejlova, upravljanje pretplatnicima i pruža alate za lako praćenje rezultata kampanja. Izbor neka odgovara Vašim potrebama, koje uključuju broj planiranih mailova za slanje i druge tehničke detalje, a predlog za najpouzdanijeg email service providera može da pruži marketing agencija koju budete anagažovali za ovu vrstu marketinga.

Ukoliko se odlučite da nama poklonite poverenje – rado ćemo Vam dati svoj predlog koji se u našoj dosadašnjoj praksi pokazao kao najučinkovitiji izbor.

Strategija Email Kampanja

Bez dobro osmišljene strategije, email kampanje su manje efikasne.

Definisanje ciljeva, ciljne publike i poruka koje želite da prenesete ključni su koraci u izradi strategije. Pored zaista dosta stvari koje su srž svake strategije, vaša odabrana agencija pri izradi strategije vodi računa i o sadržaju poslatog maila, a zlatno pravilo 80/20 (80% sadržaja maila trebalo bi da pruža korisnost čitaocima, a 20% sadržaja da se odnosi na promociju brenda i ponude) govori u prilog izreci “manje je više”.

Kako biste osigurali da email marketing bude uspešno vođen i da od njega imate rast prihoda – dobar plan marketing agencije je ključan.

Kreativan sadržaj

Otvaranjem poslatog maila, sadržaj je taj koji odigrava najvažniju ulogu.

Tekst maila, dizajn, odabir boja, raspored elemenata, poziv na akciju, vrednost koja se nudi i suptilna promocija treba da budu lepo i izbalansirano uklopljeni u jednu celinu. Prava mera svih elemenata je ključna, i to je trenutak kada kreativnost zaposlenih iz agencije  dolazi do izražaja.

Ako je sadržaj za primaoca mejla kvalitetan, ako ga zainteresuje svojom sadržinom – tada imamo ono što nam je jako važno, a to je pažnja našeg čitaoca!

Redovno testiranje različitih verzija sadržaja pomaže u identifikaciji onoga što daje najbolje rezultate i baš iz tog razloga, testiranje ne sme biti izostavljeno iz email marketing strategije.

Podrazumeva se da ćete pre pokretanja email marketing promocije imati dovoljnu količinu proizvoda ili da ćete biti u prilici da odmah odgovorite na potražnju za uslugama koje nudite. Pored ovoga, neka Vam ne zafali strpljenja jer je za najbolji rezultat u marketingu potrebno i malo vremena.

Koji je naš proces rada sa Vama?

Rad sa klijentima je nešto čemu pristupamo vrlo ozbiljno, pa je i sam proces rada temeljan i prilagođen potrebama klijenata, kako bismo postigli najbolje rezultate. Ukratko, u nastavku slede faze koje zajedno prolazimo.

Detaljno upoznavanje sa biznisom i potrebama

Svaka agencija koja radi email marketing, prvo treba da se upozna sa svojim klijentom.

Za nas, ova faza je vrlo važna jer u njoj shvatamo ciljeve koje klijenti imaju, upoznajemo se sa ponudom koju treba da promovišemo i razumevamo na kojim to postulatima naš klijent posluje. Ova faza nam daje jasne smernice za dalje etape našeg zajedničkog rada i zbog toga nam je ključna potpuna jasnoća u ovom trenutku.

Istraživanje tržišta, konkurencije i potencijala

Druga faza odnosi se na rad posvećen istraživanju na osnovu kojeg kasnije radimo na izgradnji strategije.

Ovde dolazimo do velikog broja podataka o stanju na tržištu unutar niše poslovanja klijenta, o pozicioniraju, kao i strategiji konkurenata. Istražujemo aktuelne trendove i uviđamo koje sve potrebe naš klijent treba da zadovolji svojim budućim klijentima, pa na taj način pronalazimo mogućnosti koje možemo iskoristiti kako bismo kreirali što bolji pristup.

Pripremanje potrebnih alata za rad

U ovoj fazi radi se na pripremi svega što nam je potrebno za kampanju, i ovo je trenutak kada koristimo saznanja do kojih smo došli kroz istraživanje.

Biranje email marketing servisa koji najbolje odgovara potrebama klijenta, kreiranje ciljne publike kojoj se obraćamo, kreiranje lead magneta, listi za kampanju, kao i definisanje toka cele kampanje sa svim njenim fazama i sl.

Testiranje sadržaja

Koji pristup je dao bolji rezultat? Koja kombinacija boja i koji dizajn je interesantniji? Koji poziv na akciju je više konvertovao? Kakav tekst maila se pokazao kao interesantniji? Odgovori na sva ova pitanja imaju veze sa testiranjem sadržaja, koji je neizostavan segment svake email marketing kampanje.

Analiza uspeha

Testiranje nas dovodi do analiziranja. Pomno se obraća pažnja na sve dostupne metrike (uključujući i vreme slanja maila) i onda se segment po segment proučava, upoređuje i donose se zaključci šta je to što treba implementirati u sledeći krug, kako bi se rezultat još više unapredio. Ogromna prednost koju internet nastup sa sobom nosi u odnosu na offline reklame jeste merljivost rezultata. Svesni smo tog benefita i u potpunosti ga koristimo.

Usmeravanje Email strategije na osnovu uspeha

Naša agencija neprestano prati performanse kampanja i usmerava dalju strategiju na osnovu dobijenih rezultata. Kada se utvrdi šta je bilo dobro, a šta manje dobro, i kada se svi segmenti poboljšaju – tada je red na novi krug. Usavršavanjem do formule za uspeh!

Šta je Vama kao našem klijentu potrebno da znate o Email Marketingu?

Kao našem klijentu, želimo da Vam pružimo potpunu transparentnost i jasnu komunikaciju u vezi sa email marketingom. Evo nekoliko ključnih informacija koje treba da znate:

 

 • Metrike – redovno ćemo Vas izveštavati o ključnim metrikama kao što su stopa otvaranja poslatih mailova u kampanji, CTR i stopa konverzije. Na taj način ćete biti informisani o rezultatima kampanja i moći ćete pratiti napredak.
 • Dogovorene cene – pre početka saradnje, dogovorićemo se o cenama naših usluga i uslovima plaćanja. Želimo da imate jasno razumevanje o troškovima i da budete sigurni u isplativost naše saradnje.
 • Dostupnost i podrška – naš tim je tu da odgovori na vaša pitanja, pruži podršku i obezbedi relevantne informacije u vezi sa email marketingom. Imate našu podršku tokom celog procesa.

Koje usluge Digitalnog Marketinga nudimo?

SEO Optimizacija Sajta

SEO ili optimizacija web sajta za Google i druge web pretraživače je usluga koju je naša agencija do sada pružila velikom broju domaćih i inostranih klijenata. Kako imamo bogato iskustvo u polju SEO optimizacije, nastojimo da klijentima što bolje objasnimo koliko je SEO optimizacija sajta ključna za povećanje vidljivosti brenda na Google-u i ostalim pretraživačima i uvećanje organskog saobraćaja na web sajtu. Ovo radimo kroz detaljno isplanirane korake, i svakoj celini sajta (bilo da je to blog sekcija, početna stranica i sl) se maksimalno posvećujemo kroz analizu.

Naš tim stručnjaka će analizirati ključne elemente Vašeg web sajta, kao što su ključne reči, blog sekcija, meta opisi, URL strukture i interna povezanost, kako bismo poboljšali njegovu vidljivost na pretraživačima i privukli više relevantnih posetilaca.

Plaćeno Oglašavanje | PPC Usluge

Dobar internet nastup može da se odnosi i na plaćeno oglašavanje putem platformi poput Google Ads, Facebook Ads i oglašavanja na LinkedIn mreži, omogućava nam da ciljano prikazujemo oglase korisnicima koji su za kampanju najrelevantniji i koji se u budućnosti mogu konvertovati u kupce ili klijente.

Facebook, Instagram i LinkedIn su platforme koje okupljaju ogroman broj ljudi, pa baš iz tog razloga, te platforme imaju i veliki potencijal kada je oglašavanje u pitanju. Uz plaćeno oglašavanje, ostvarujete kontakt sa najrelevantnijom publikom, a to je itekakva pogodnost!

 

Za Vas, adimo na kreiranju efikasnih PPC oglasa, istražujemo i biramo ključne reči, optimizujemo budžet, izrađujemo strategije, postavljamo web promocije i pratimo rezultate – sve kako biste dobili maksimalnu vrednost za uloženi novac.

Profesionalno Vođenje Društvenih Mreža

Nije online nastup rezervisan samo za Google.

Društvene mreže su još jedan kanal za nastup i promovisanje brenda, još jedan način da ostvarite kontakt sa publikom i povećate prodaju. Ukoliko odlučite da nam poklonite poverenje – naš tim će voditi Facebook, Instagram ili Twitter profile, kao i naloge za ostale društvene mreže, kreirati i deliti relevantan i zanimljiv sadržaj, kreirati dizajn za objave, upravljati interakcijama i pratiti rezultate kako biste ostvarili još veću vidljivost, angažovanost publike i postigli što više konverzija.

Društvene mreže su moćan kanal za podizanje brand awareness-a online biznisa i distribucijom odgovarajućeg materijala na njima možete dopreti do velikog broja potencijalnih pratilaca.

Izrada Sajtova

Web sajt je digitalna vizit karta svakog biznisa i ključno je imati profesionalan i funkcionalan sajt koji poseduje lep dizajn. Za najbolji mogući internet nastup, za klijente izrađujemo responzivne i user friendly sajtove, čiji je dizajn moderan i koji na najbolji način prezentuju poslovanje i podržavaju poslovne ciljeve klijenta. Izrada kvalitetnog sajta je kamen temeljac svake uspešne marketing strategije.

Cena Vođenja Email Marketinga?

Kako bismo pružili tačne informacije o cenama, najbolje je da sa nama ostvarite direktan kontakt, jer tada možemo da razgovaramo o svim Vašim specifičnim potrebama i ciljevima koje biste da ostvarite uz našu pomoć. Svaki web biznis je jedinstven i naša cena će zavisiti od obima posla, broja kampanja, vremena angažovanosti i mnogih drugih faktora. Naš zadatak je da predložimo rešenje za koje smatramo da je najefikasnije.

Naši rezultati

Obećavamo Vam merljive rezultate! Naši izveštaji o učinku uključuju transparentne prikaze i pojašnjenja ključnih metrika, koje su važne za praćenje nekadašnje i trenutne pozicije u organskoj pretrazi, kao i da li je porasla organska potražnja vaših proizvoda i usluga na internetu.

Naši zadovoljni klijenti

Obećavamo Vam merljive rezultate! Naši izveštaji o učinku uključuju transparentne prikaze i pojašnjenja ključnih metrika, koje su važne za praćenje nekadašnje i trenutne po

Zadovoljstvo naših klijenata je naš prioritet kada radimo svaki projekat, a naročito kada se radi optimizacija sajta za Google. Ponosni smo na saradnju sa mnogim uspešnim kompanijama, a njihove povratne informacije nam pomažu da kontinuirano unapređujemo naš kvalitet rada.

zicije u organskoj pretrazi, kao i da li je porasla organska potražnja vaših proizvoda i usluga na internetu.

Zakažite besplatne konsultacije za svoj biznis!

 Ako želite da unapredite performanse svog web sajta i ostvarite veći broj posetilaca i konverzija, pozivamo Vas da istražite kako optimizacija sajta može značajno u tome pomoći. Spremni smo da Vam pružimo besplatne konsultacije kako bismo zajedno zadovoljili sve potrebe klijenta i njegove ciljeve.

Zakazivanje termina za konsultacije je jednostavno – slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona ili jednostavno nam pošaljite mejl na Naš tim je spreman da odgovori na Vaša pitanja i dogovori termin koji Vam odgovara kako bi se napravila izrada ostalih koraka u marketing strategiji.

Često Postavljena Pitanja (FAQ)

Email marketing podrazumeva slanje personalizovanih poruka putem elektronske pošte (na mejl adresu) sa ciljem izgradnje odnosa sa korisnicima, povećanja prodaje i ostvarivanja marketinških ciljeva. To uključuje segmentaciju publike, kreiranje mailing lista osmišljavanje relevantnog sadržaja, automatizaciju, analitiku i optimizaciju kampanja.

U poređenju sa drugim vidovima web oglašavanja, email marketing omogućava direktnu komunikaciju sa korisnicima kroz poruke putem njihovih ličnih elektronskih adresa kroz korišćenja lista. Za svaki ovakav kontakt, korisnik je svojevoljno dao pristanak i mail adresu, pa tako možemo reći da je email marketing u tom slučaju nadogradnja na već iskazano interesovanje korisnika za proizvode zbog kojih se kreira kampanja. Takođe, postoji mogućnost personalizacije poruka, a pored toga  omogućeno je i uspostavljanje dugoročnih odnosa sa korisnicima putem kontinuirane komunikacije.

 

Uvek možete pozvati korisnike da sa Vašim biznisom budu u kontaktu i kroz druge web kanale, kao što su nalozi na društvenim mrežama – Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube i sl, ili da ih pozovete da čitaju blog na sajtu. Na ovaj način, povećavati šansu da se što više ljudi još jače poveže sa Vašim poslovanjem kroz različite web forme i platforme.

Email marketing može značajno doprineti povećanju prodaje na nekoliko načina:

 • Prilagođavanje poruka i ponuda prema interesovanjima i potrebama korisnika može povećati njihovu angažovanost i konverzije.
 • Stvaranje baze korisnika u vidu prikupljanja novih mail adresa putem lista
 • Grupisanje korisnika prema određenim karakteristikama omogućava izradu ponude koje su custom made za svaku grupu publike, povećavajući šanse za ostvarenje boljeg rezultata.
 • Ako se koriste automatizovane poruke, poput poruke dobrodošlice ili rođendanskih poruke, tada možete pozitivno uticati u održavanju kontakta sa ljudima. Ovo u krajnjoj liniji otvara povoljne mogućnosti ka podsticanju njihove kupovine.

 

 • Na ovaj način mogu se prikupiti povratne informacije, što daje priliku da se u skladu sa pristiglim porukama modifikuje ponuda proizvoda ili usluga.

 

 • Redovno slanje sadržaja koji je za korisnike koristan ili pak, slanje posebnih ponuda pomaže u izgradnji lojalnosti i podsticanju ponovnih kupovina.

Brz i responzivan web sajt, email servis, strategija za email kampanju i content (efektni naslovi, vizuelno atraktivan dizajn, relevantne ponude, informacije o proizvodima/uslugama i jasni pozivi na akciju (CTA)) čine ono što je neophodno za početak svake email marketing kampanje.

Agencija koja pruža email marketing usluge potrudiće se da pre početka rada, njihov klijent ima sve što mu je neophodno za dobar rezultat.

Email service provideri su platforme koje pružaju alate za slanje, upravljanje i praćenje kampanja. Oni omogućavaju kreiranje i upravljanje listama kontakata, segmentaciju publike, dizajniranje šablona za mejlove, planiranje slanja i praćenje kakve rezultate ima određena kampanja.

Preporučujemo nekoliko popularnih email service providera kao što su MailChimp, Constant Contact, Sendinblue, GetResponse i Campaign Monitor. Svaki od njih ima svoje prednosti i funkcionalnosti, pa se savetuje da odaberete onog koji Vam najviše odgovara.

Ako odaberete Holistic Digital Solutions, kao agenciju koja će Vam pružiti email marketing usluge – daćemo Vam našu preporuku koja će biti u potpunom skladu sa Vašim potrebama i budžetom.

Cene email service providera variraju u zavisnosti od različitih faktora kao što su broj kontakata na listi, broj poslatih mejlova, funkcionalnosti paketa i dodatnih usluga. Preporučujemo da nas konsultujete kako biste saznali detalje o njihovim cenama i paketima.

Naš proces rada je temeljan i strukturiran kako bismo osigurali kvalitetno vođenje email kampanja, a to ukratko izgleda ovako:

 • Detaljno upoznavanje sa klijentovim biznisom i potrebama.
 • Istraživanje tržišta, konkurencije i potencijala koje možemo da iskoristimo u kampanji.
 • Stvaranje email marketing strategije, marketinških ciljeva i definisanje akcionih koraka.
 • Pripremamo sve što nam je potrebno za pokretanje kampanje i pristupamo njenoj izradi.
 • Testiramo sadržaj – naslove, CTA-ove (ispise koji pozivaju korisnike na određenu akciju), dizajn i druge komponente kako bismo optimizovali performanse kampanja.
 • Analiziramo uspeh.
 • Korigujemo strategiju u skladu sa urađenom analizom i dajemo dodatne predloge kada je sadržaj u pitanju.

Kao našem klijentu, važno je da znate da je Email Marketing moćan alat za povećanje prodaje i izgradnju dugoročnih odnosa s vašim klijentima. Potrebno je imati jasno definisane ciljeve, dobro segmentiranu publiku i kvalitetan sadržaj koji je prilagođen baš za njih. Email marketing agencija ima zadatak da predloži najefikasnije strategije, maksimalno iskoristi dostavljeni materijal, da prati analitiku i da kontinuirano optimizuje svoj rad u cilju postizanja što boljeg učinka.

Naša agencija odgovara na sve poslove vezane za email marketing.

Radimo na kreiranju, segmentaciji i upravljanju mailing listama (lista mejl adresa), kreiranju personalizovanih sadržaja, segmentaciji publike, automatizaciji kampanja, praćenju analitike i optimizaciji rezultata. Takođe, svojim klijentima pružamo stručno vođenje i podršku tokom celog procesa email marketing promocije, kako biste postigli najbolje moguće rezultate.

Email marketing se može primeniti na različite vrste proizvoda i usluga, ali je važno imati na umu da će rezultati varirati u zavisnosti od ciljne publike kojoj se obraćamo kroz kampanju i tržišta na kojem se kapmanja plasira. Neki proizvodi mogu imati veći potencijal za profitabilno oglašavanje putem mejla, dok drugi mogu zahtevati dodatne strategije i pristupe. Važno je proučiti tržište i ciljnu publiku kako bismo utvrdili da li email marketing može biti efikasan kanal za Vaše specifične proizvode ili usluge.

Cena email marketing kampanja varira u zavisnosti od različitih faktora – kao što su obim kampanje, složenost sadržaja, segmentacija publike i dodatne usluge koje želite koristiti. Naša agencija pruža personalizovane usluge koje se prilagođavaju Vašim specifičnim potrebama i budžetu. Važno je proučiti sve faktore i uskladiti ih sa poslovnim ciljevima kako biste dobili tačnu procenu mesečne cene za naš rad.

Za zakazivanje besplatnih konsultacija sa našom agencijom, jednostavno nas kontaktirajte putem telefona ili emaila   U svakom trenutku, bićemo spremni da Vam pružimo detaljne informacije o svim uslugama koje nudimo, da odgovorimo na svako pitanje i pomognemo Vam da uz email marketing (ili neki drugi vid promocije) ispromovišete brend na pravi način. Obezbeđujemo stručno vođenje i podršku tokom celog procesa kako biste maksimizirali poslovne rezultate.

Zakažite besplatne konsultacije!