Usluge SEO Optimizacije

Da li želite da znate kako da Vaš sajt ostvari što više poseta i postigne visoko rangirane pozicije u organskom pretrazi na Google pretraživaču? Šta je SEO optimizacija sajta? Koliko možete profitirati od usluge SEO optimizacije? U čemu je razlika između SEO i plaćenog oglašavanja?

U nastavku, detaljno ćemo obraditi sve ove teme koje se tiču SEO-a, otkrićemo ključne korake za uspešnu optimizaciju sajta i pružiti Vam uvid u princip rada koji nudimo, kako bismo svim našim klijentima pomogli da ostvare što bolje online pozicioniranje, koje sa sobom, neizostavno, donosi veći prihod.

Šta je zapravo SEO (Search Engine Optimization)?

SEO optimizacija, ili optimizacija za pretraživače kao što su Google i drugi, odnosi se na sve radnje koje za cilj imaju unapređenje sajta kako bi se postigla bolja pozicija među neplaćenim rezultatima pretrage. Kada korisnici pretražuju određene termine jer imaju potrebu za nekim proizvodom ili uslugom, cilj je da sajt koji je optimizovan bude među prvima koji će se na zadate upite pojaviti na Google-u i ostalim pretraživačima. Na ovaj način, kod svakog sajta se omogućava veća vidljivost, veći saobraćaj i bolja šansa za prodaju i veći profit.

Koja je razlika između SEO-a i plaćenog oglašavanja?

SEO optimizacija i plaćeno oglašavanje su dva različita pristupa marketingu, ali oba pristupa imaju isti cilj – dolazak do relevantne publike na web-u kojoj je usluga koju pružate potrebna. U čemu je razlika između optimizacije sajta i plaćenih oglasa? Razlika je u načinu na koji se dolazi do publike. SEO optimizacija je organski proces koji zahteva vreme i trud, a rezultati se postižu poboljšanjem relevantnosti i autoriteta sajta. Sa druge strane, plaćeno oglašavanje omogućava plasiranje reklama koje se pojavljuju kada se u Google kucaju upiti ključnih reči i za koje se plaća cena po kliku na oglas ili po broju prikaza oglasa na internetu. Ipak u združenom delovanju SEO optimizacije i PPC kampanja rezultati će biti još brži i sveobuhvatniji, a vaš web-sajt će se u još bržem roku bolje pozicionirati na Google-u.

Kako da povećate prodaju uz pomoću Search Engine Optimizacije (SEO-a)?

SEO optimizacija je izuzetno isplativ vid ulaganja jer su rezultati zagarantovani kroz određeni vremenski periodu. Preciznim odabirom ključnih reči i optimizacijom sadržaja, kao i uz još dosta poslova koji spadaju pod SEO usluge, možete osigurati dobru organsku poziciju sajta na internetu i privući posetioce koji su u potrazi za ponudom koju nudite.

 

Pored toga, dugoročni rezultati koje daje SEO optimizacija omogućavaju kontinuirani priliv potencijalnih klijenata bez dodatnih troškova oglašavanja ili nekih drugih marketing strategija. Ono što je jedna od glavnih razlika između SEO optimizacije sajta i plaćenih oglasa jeste učinkovitost nakon prestanka oglašavanja. Šta ovo konkretno znači?

 

Kada se određena plaćena kampanja zaustavi i kada više ne izdvajate novac za reklamu – sajt na Google-u ili drugom internet pretraživaču nema vidljivost koju je imao tokom trajanja kampanje. Sa druge strane, efekti ulaganja u optimizaciju sajta su dugoročni, a rezultati dobre SEO optimizovanosti sajta omogućavaju kontinuirani priliv potencijalnih klijenata kojima je potrebna vaša usluga bez dodatnih troškova oglašavanja na internetu.

Šta je sve potrebno da biste počeli sa SEO optimizacijom?

Ako se pitate kada je pravo vreme za SEO optimizaciju i da li postoje ikakvi preduslovi za naš početak rada na sajtu klijenta – znajte da postoje stvari koje moraju biti ispunjene, a o njima detaljnije pišemo u nastavku. SEO optimizacija web-sajta je splet više stvari koje posledično vode većem broju poseta i profitu.

Brz Web Sajt

Optimizacija web stranice za Google i druge pretraživače usko je vezana za performanse stranice. Brzina web stranica je od ključne važnosti, jer sporo učitavanje stranica je vrlo frustrirajuće za sve posetioce i to je jedna od najčešćih stvari zbog kojih sajt ima veliku stopu napuštanja već sa prve stranice. Vreme zadržavanja prilikom posete sajta je važan parametar kada je internet marketing u pitanju, i vredi se na sve načine potruditi da to vreme bude što duže.

Postizanje brzog učitavanja svih stranica je nešto što mora biti rešeno pre početka rada na optimizaciji sajta, a idealno je da se reši kada se vrši izrada samog sajta. Kako da znate da li Vaša stranica ispunjava ovaj uslov i da li je trenutna brzina učitavanja stranice sajta dovoljna? To ćemo mi lako utvrditi. Ukoliko smatramo da se brzina može pobošljati – ponudićemo i rad na poboljšanju performansi rada sajta, tako da možete biti bez brige.

Responzivan Web Sajt

Šta znači responzivnost ili to kada je web sajt responzivan?

Ovo se odnosi na sposobnost dizajna i programiranja web sajta da se prilagodi različitim uređajima i ekranima na kojima se prikazuje, kao što su računari, tableti i mobilni telefoni. Kada kažemo da je web sajt responzivan, to znači da se sadržaj i izgled sajta automatski prilagođavaju veličini ekrana na kojem se prikazuje, kako bi se osiguralo optimalno korisničko iskustvo bez potrebe za horizontalnim skrolovanjem ili zumiranjem.

Po pitanju responzivnosti internet stranice sajta, važno je istaći sledeće:

  • Svi elementi sa web sajta se proporcionalno skaliraju kako bi se održao dobar izgled i savršena proporcija svih elemenata.
  • Elementi na web stranici se automatski prilagođavaju različitim veličinama ekrana, usklađujući se sa manjim ekranima.
  • Tekst i slike, kao i ostali sadržaj sa sajtova se optimizuju tako da se lako čitaju bez zumiranja.
  • Smanjuje se količina prenosa podataka za manje ekrane, što poboljšava vreme učitavanja internet stranica.

Ukoliko naši klijenti imaju sajt koji trenutno nije (u potpunosti) responzivan, vršimo uslugu potpunog prilagođavanja takvog sajta svim uređajima.

Dizajn sajta i SEO

Dizajn vaše web stranice igra ključnu ulogu u njenim SEO performansama. Osim što utiče na estetiku i korisničko iskustvo, dizajn može imati dubok uticaj na rangiranje vaše stranice u rezultatima pretrage. Evo nekoliko ključnih načina na koje dizajn sajta utiče na SEO:

  • Navigacija: Dobar dizajn omogućava korisnicima laku navigaciju po sajtu, što poboljšava njihovo iskustvo. To može povećati vreme provedeno na sajtu, što je faktor koji utiče na rangiranje.
  • Kvalitetan sadržaj: Dizajn treba da istakne visokokvalitetan sadržaj. To uključuje pravilno formatiranje teksta, privlačne naslove i čitljive fontove.
  • Struktura i organizacija sadržaja: Dizajn treba da podrži logičku strukturu vašeg sajta. Kategorizacija i interni linkovi olakšavaju pretraživačima razumevanje hijerarhije stranica.
  • Korisničko iskustvo: Konačno, dobar dizajn podrazumeva korisničko iskustvo. Srećni posetioci će duže ostati na sajtu, a to je faktor koji Google uzima u obzir pri rangiranju.

Ukratko, dizajn vaše web stranice nije samo estetski izbor, već i ključni faktor za postizanje boljih SEO performansi. Pametan dizajn sajta može poboljšati brzinu, mobilnu optimizaciju, korisničko iskustvo i druge ključne aspekte koji će pomoći vašoj stranici da se bolje rangira u rezultatima pretrage.

Traženost usluge ili proizvoda na Google-u

Da li pouzdano znate kolika je potražnja za proizvodima ili uslugama koje plasirate i koliki je broj pretraga na mesečnom nivou za njih? Koliki je volumen pretrage ključnih reči koje su za Vaše poslovanje bitne? Da li je optimizacija web sajtova urađena na najbolji mogući način? Imate li SEO alate koji pomažu da odgovor na ovo pitanje bude što precizniji?

Ukoliko niste sigurni u sve što SEO analiza podrazumeva – bez brige. Na besplatnom sastanku koji organizujemo sa svojim klijentima, dobićete više informacija u vezi sa poslom koji vodite, proizvoda i usluga sa kojima istupate na tržištu i skladu sa tim uradićemo detaljno istraživanje ključnih reči i relevantnih fraza za Vaše poslovanje. Ova vrsta istraživanja nam pomaže da što preciznije utvrdimo koliko je velika potražnja za onim što nudite na tržištu, na koje to načine konkurencija nastupa u Vašoj niši i kakav je njihov marketing nastup, kao i koje su to fraze koje će nam biti ključne za postavku naše buduće SEO strategije. Izučavanje i praćenje konkurencije pomaže vam da budete u toku sa trendovima, ali i da vidite šta najbolje “pali” kod publike kojoj se obraćate.

Pored svega navedenog, ono što je važno za SEO optimizaciju sajta jeste i sadržaj u formi tekstova za blog ili tekstova za stranice. Sadržaj sajta možete sami da nam isporučite uz detaljne instrukcije na koji način da isti bude napisan. Znajte da nudimo uslugu i pisanja optimizovanih tesktova sa pokrivanjem svih relevantnih ključnih reči, a u praksi se pokazalo da je mnogo brže i efikasnije ako tekstove za Vaš sajt pišemo mi. Na ovaj način, naši klijenti su u potpunosti rasterećeni obaveze oko kontinuiranog dostavljanja novog sadržaja koji je krojen po strogim SEO standardima, a namenjen je za blog ili za vođenje naloga na društvenim mrežama.

Blog takođe pomaže da uspešno pokrijemo sve ključne reči, naročite one koje spadaju “long-tail” (upiti duži od tri reči, veoma često u formi pitanja). Kroz kontinuirano objavljivanje blog članaka imamo šansu da se nametnemo u pretrazi ispred konkurencije i da privučemo relevantnim sadržajem pažnju korisnika, ali i povećamo autoritet kod Google-a i ostalih pretraživača. Mi smo ti koji vodimo računa o tome, a klijent se posvećuje samo svom poslovanju.

Koji je naš proces rada sa Vama?

Ukoliko izaberete Holistic Digital Solutions kao agenciju koja će Vam uraditi kvalitetnu SEO optimizaciju, tada znajte da će naša saradnja biti transparentna i da nam se u svakom trenutku možete obratiti za bilo kakvu informaciju. A evo i kako proces rada sa nama izgleda.

Detaljno upoznavanje sa biznisom i potrebama

U ovoj fazi, upoznaćemo se sa paletom proizvoda i usluga koje nudite, kao i sa ciljevima koje ste postavili. Razumevanje i analiza Vašeg poslovanja omogućava nam da kreiramo personalizovanu strategiju i da projektu pristupimo sa najvišim stepenom pažnje i fokusiranosti. Izrada SEO taktike je korak koji mora da se uradi temeljno i sveobuhvatno kako bi celokupna optimizacija bila postavljena od starta kako treba.

Istraživanje tržišta, konkurencije i potencijala

Kakva je situacija na tržištu u okviru niše u kojoj poslujete? Kakvu strategiju nastupa i oglašavanja na Google-u ima konkurencija? Gde se nalazi potencijalni prostor za još bolje poslovne prilike?

Do odgovora na ova i još mnoga druga pitanja dolazimo kroz analizu konkurencije i tržišta relevantnih proizvoda i usluga. Ovo je faza kada se utvrđuje i vrši izrada najrelevantnijih ključnih reči, kako bi se uradila što bolja SEO optimizacija. Kada se uradi detaljno istraživanje najbitnijih ključnih reči, određujemo gde će te reči biti iskorišćene i na kojim stranicama unutar web sajta će biti iskorišćene.

Stvaranje strategije, marketinških ciljeva i akcionih koraka

Jasno definišemo svaku etapu unutar strategije za optimizaciju sajta. SEO analiza i zatim optimizacija je izuzetno komleksan proces koji se sastoji od dosta faza, gde svaku fazu i sve radnje unutar nje treba sprovoditi savesno i planski. Zbog toga, dobar plan je neizostavan, a njegovo pridržavanje ključno za uspeh.

Pripremanje potrebnih alata za rad

U ovoj fazi pripremamo sve što nam je potrebno za rad na sajtu, počev od otvaranja svih neophodnih naloga za analizu i evidentiranje učinka do kreiranja profila idealnog kupca. Ovde poseban akcenat stavljano i na naše interno, međutimsko usklađivanje sa zadacima i rokovima, kako bismo osigurali da se svaka faza završi uspešno i u dogovorenom roku.

Implementacija SEO Strategije

Na osnovu definisane strategije kroz analizu, sprovodimo sve potrebne promene na sajtu kako bismo ga učinili što optimizovanijim za pretraživače. SEO optimizacija i Implementacija mera podrazumeva sve tehničke izmene, optimizaciju sadržaja sajta, unapređenje korisničkog iskustva i sve druge radnje koje se vrše po SEO standardima.

Analiza uspeha i praćenje rezultata

Merenje učinka nam u svakom trenutku daje jasan uvid u to koliko smo svojim akcijama unapredili organsku poziciju sajta u rezultatima pretrage. Pratimo performanse sajtova i analiziramo rezultate, a na osnovu ovih podataka, pravimo korekcije kako bismo u budućnosti postigli što bolje rezultate. Analiza uspeha SEO optimizacije se vrše pomoću brojnih alata kao što su Google Search Console, Google Analytics 4, Semrush, Screaming Frog-a i tako dalje.

Šta je Vama kao našem klijentu potrebno da znate o SEO optimizaciji?

Znajte da je za vidljive rezultate kod SEO optimizacije potrebno i malo vremena, pa je strpljenje nešto što nam je svima neophodno za visoko rangiranje. Isto tako, znajte da je optimizacija sajta za Google vrlo važna za razvoj svakog biznisa. Zašto tako tvrdimo? Optimizacija sajta za Google i druge pretraživače daje priliku da uvek budete među prvim rezultatima pretrage onda kada kupci žele da kupe to što im nudite. Dakle – kada se odradi optimizacija sajta za Google, tada ćete biti na pravom mestu u pravo vreme.

Iz tog razloga, SEO optimizacija je itekako isplativo ulaganje za svako poslovanje, a ono što još treba da imate na umu jeste to da ćemo Vam, kao našem klijentu, pružiti potpunu transparentnost. Bićete upoznati sa svim koracima koje preduzimamo i redovno ćemo Vas informisati o napretku u performansama vašeg sajta. SEO optimizacija se veoma često obavlja po etapama i prioritetima koji se ustanovljavaju kako bi se implementacijom određenih mera u što kraćem roku videli neki opipljivi rezultati.

Kako SEO optimizacija sajta utiče na izgrađivanje online autoriteta?

SEO optimizacija sajta i izgradnja online autoriteta su ključne strategije za postizanje boljeg rangiranja na pretraživačima i privlačenje ciljne publike. SEO optimizacija sajta podrazumeva da optimizujete tehničke i sadržajne aspekte sajta kako biste ga učinili privlačnijim za pretraživače poput Google-a.

S druge strane, izgradnja online autoriteta podrazumeva stvaranje visokokvalitetnog sadržaja, izgradnju kvalitetnih linkova i angažovanje na društvenim mrežama kako biste postali prepoznatljivi i pouzdani izvor informacija. Kombinacija SEO-a i izgradnje online autoriteta pomaže da se kod vašeg sajta istakne sve ono što je važno i stekne poverenje korisnika i pretraživača, što vam pomaže da se bolje rangirate i privučete više posetilaca.

SEO Usluge koje nudimo

Kao što smo već i pomenuli, SEO optimizacija čini ceo spektar poslova koje je potrebno savesno uraditi kako bi se rezultati mogli garantovati. Optimizacija sajta za Google podrazumeva brojne usluge kao što su on-page SEO, off-page SEO, tehnički SEO, lokalni SEO, SEO content strategiju i još brojne druge stvari.

SEO On-Page Audit

Naš tim će detaljno analizirati web-sajt kako bismo pronašli sve aspekte koji se mogu unaprediti, a odnose se na sam sajt. To uključuje optimizaciju meta opisa, naslova, URL adresa i još mnogo toga što utiče na rangiranje.

SEO Off-Page Audit

Kada se radi optimizacija sajta za Google, radi se i off-page audit, koji se fokusira na sve ono što je van Vašeg sajta, a utiče na organsku poziciju u pretraživaču. Ovde se misli na rad sa linkovima od strane relevantnih i dobro pozicioniranih web sajtova, jer su upravo ti linkovi važan faktor koji utiče na građenje autoriteta Vašeg sajta i njegove online reputacije.

Technical SEO Audit

Tehnički aspekti su od ključne važnosti za uspešnu SEO optimizaciju. Naš tim će analizirati sve tehničke elemente kako bismo osigurali da je sajt prilagođen za prikaz kod internet pretraživača. Ovde mislimo na sve poslove u vezi postizanja što bolje brzine učitavanja stranica, dobro formirane strukture linkova, sitemap, i još dosta drugih poslova koji spadaju u usku specijalnost naših SEO stručnjaka.

Pisanje SEO Content-a

Kvalitetan sadržaj je srž svake uspešne SEO strategije, pa je zato ovo neizostavan deo kada se radi optimizacija sajta za Google. Upravo to je razlog zbog kojeg smo već pomenuli da je praksa pokazala bolje rezultate ukoliko se sadržaj kreira od strane prefesionalnih pisaca koji, poštujući sva SEO načela, pišu kvalitetne tekstove održavajući kvantitet u tom procesu.


Zato, nemojte zaboraviti da je kvalitet napisanog vrlo važan kada je reč o tome da li će pretraživač prikazati Vaš sajt na određeni upit ili ne. Naši pisci će kreirati sadržaj na osnovu liste ključnih reči koje smo ranije sastavili, a koje će kroz Google doneti veći broj poseta i konverzija za vaš online biznis.

SEO Content Strategija

Planiranje je ključ uspeha. Kreiramo detaljnu strategiju za kreiranje i distribuciju sadržaja koja će pomoći da sajt koji se optimizuje bude što bolje pozicioniran. SEO content strategija odnosi se na identifikaciju teme za pisanje, odabir relevantnih ključnih fraza i reči, plan u vezi količine tekstova i njihove pojedinačne dužine.

Link Building

Kvalitetni linkovi sa relevantnih i dobro posećenih sajtova igraju važnu ulogu kada je SEO optimizacija u pitanju jer je ovo još jedan važan segment kada je optimizacija sajta za Google u pitanju. Naš tim obezbeđuje pouzdane i relevantne linkove kako bi sajt na kome radimo vremenom gradio što veći autoritet.

Ključna stvar je osigurati da su ovi linkovi relevantni za vašu industriju ili temu vašeg sajta. To znači da nećete samo tražiti bilo koji link, već one koji su povezani s vašim poslovanjem. Kada Google primeti da imate kvalitetne linkove sa relevantnih i dobro posećenih sajtova, vaš sajt postaje autoritativniji u očima pretraživača. Naravno, važno je napomenuti da kvalitet ide ispred kvantiteta kada je u pitanju izgradnja linkova. Jedan relevantan i jak link može imati veći uticaj na vašu poziciju sa aspekta SEO optimizacije u rezultatima pretrage nego desetine nebitnih linkova.

BENEFITI KOJE SEO OPTIMIZACIJA PRUŽA VAŠEM BIZNISU

Povećanje kredibiliteta o Vašem brendu

Većina ljudi apsolutno veruje Google-u, Bing-u i drugim pretraživačima, iz tog razloga 98% pretrage se završi na prvoj strani. Šta mislite koga će potencijalni klijenti nazvati? Da li onoga ko je na prvoj strani Google-a, ili onoga ko ima čak i bolje reference, uslugu i slično, ali se ne vidi na netu?

 

Veća stopa konverzije klijenata

Web sajt koji je brz kao Lambogini, kojim se korisnici lako kreću, koji ima zanimljiv sadržaj, puno bolje konvertuje posetioce u klijente. Zato je na početku pisanja SEO strategije, vrlo bitno dobro isplanirati, koji su Vam ciljevi i kako ih ostvariti.

 

 

User-friendly web development

Postoji mnogo načina da kroz SEO povećate korisnički doživljaj. Za početak, potrebno je da sajt bude prilagođen svim uređajima pomoću kojih se pristupa internetu, a korisnik bi kroz sajt trebao da se kreće lako i brzo. Iz tog razloga, kao početni korak u implementaciji SEO strategije, savetujemo da bude dobro odrađen tehnički i On-page SEO.

 

Lakši put do novih klijenata

Istraživanja pokazuju da se biznisi sa dobro implementiranom strategijom razvijaju duplo brže od onih koji je nemaju. Jer kvalitetan sadržaj povlači protok sa interneta, a i samim tim ubrzava proces konvertovanja NN lica u dobro plaćene potrošače.

 

Naši rezultati

Obećavamo Vam merljive rezultate! Naši izveštaji o učinku uključuju transparentne prikaze i pojašnjenja ključnih metrika, koje su važne za praćenje nekadašnje i trenutne pozicije u organskoj pretrazi, kao i da li je porasla organska potražnja vaših proizvoda i usluga na internetu.

Naši zadovoljni klijenti

Obećavamo Vam merljive rezultate! Naši izveštaji o učinku uključuju transparentne prikaze i pojašnjenja ključnih metrika, koje su važne za praćenje nekadašnje i trenutne po

Zadovoljstvo naših klijenata je naš prioritet kada radimo svaki projekat, a naročito kada se radi optimizacija sajta za Google. Ponosni smo na saradnju sa mnogim uspešnim kompanijama, a njihove povratne informacije nam pomažu da kontinuirano unapređujemo naš kvalitet rada.

zicije u organskoj pretrazi, kao i da li je porasla organska potražnja vaših proizvoda i usluga na internetu.

Zakažite besplatne konsultacije za svoj biznis!

 Ako želite da unapredite performanse svog web sajta i ostvarite veći broj posetilaca i konverzija, pozivamo Vas da istražite kako optimizacija sajta može značajno u tome pomoći. Spremni smo da Vam pružimo besplatne konsultacije kako bismo zajedno zadovoljili sve potrebe klijenta i njegove ciljeve.

Zakazivanje termina za konsultacije je jednostavno – slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona ili jednostavno nam pošaljite mejl na Naš tim je spreman da odgovori na Vaša pitanja i dogovori termin koji Vam odgovara kako bi se napravila izrada ostalih koraka u marketing strategiji.

Koje usluge Digitalnog Marketinga nudimo?

Pored toga što se nudi SEO optimizacija sajtova za Google, naša agencija pruža i druge oblike digitalnog marketinga koje uz optimizaciju, pružaju baš sve što je potrebno za odličan online nastup na Google-u i kod drugih internet pretraživača.

Profesionalno Vođenje Društvenih Mreža

Poverite nam upravljanje društvenim mrežama Vaše kompanije, jer možemo da pomognemo u jačanju brenda i razvoju prodaje i putem ovih marketing kanala na internetu. Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube – budite tamo gde je i Vaša publika! Izrada akcionog plana i sprovođenje akcionih koraka za nastup na društvenim mrežama u sinergiji sa merama SEO optimizacije daće vašem online biznisu zamah koji mu je neophodan da se još bolje pozicionira na web-u.

Plaćeno Oglašavanje | PPC Usluge

Kako najbrže do korisnika koji po internetu tragaju baš za proizvodima i uslugama koje Vi nudite? Plaćeno oglašavanje je pravi odgovor kako da ostvarite kontakt sa vašom ciljanom publikom u što kraćem vremenskom periodu.

Email Marketing

Ovo je efikasan kanal za komunikaciju i kontakt sa korisnicima i kreiranje personalizovanih marketinških kampanja. Budite im korak bliže i još više im približite svoju ponudu kroz promociju popusta, noviteta, specijalnih cena i slično.

Izrada Sajtova

Ako nemate sajt ili želite redizajnirati postojeći – Holistic Digital Solutions tim kreira moderna i funkcionalna rešenja. Usluga izrada kvalitetnog i funkcionalog sajta može da prethodi kvalitetnoj SEO optimizaciji i ostalim aktivnostima.

Često Postavljena Pitanja (FAQ)

SEO optimizacija je proces koji podrazumeva sređivanje sajtova kako bi se postigle što bolje pozicije u organskim (neplaćenim) rezultatima pretrage u Google-u i kod drugih pretraživača. Na ovaj način uvećava se broj posetilaca na sajtu, a samim tim i dolazi i do veće verovatnoće da će se većina njih konvertovati u kupce.

SEO optimizacija i izrada strategije je jedan od efikasnijih oblika digitalnog marketinga, jer optimizacija sajta omogućava to da sajt bude vidljiv među neplaćenim rezultatima pretrage svim korisnicima koji su u procesu traženja onoga što je deo Vaše ponude. Na ovaj način, usluge SEO optimizacije su ključne kako bi sajt bio što bolje pozicioniran i vidljiv za relevantne upite.

SEO je organski, dugoročan proces koji podrazumeva višeslojnu optimizaciju sajtova, dok je PPC plaćeno oglašavanje koje donosi trenutne rezultate. Rezultati koje donosi SEO optimizacija sajtova vidljivi su dugoročno, dok je u slučaju plaćenog oglašavanja, vidljivost sajtova u Google rezultatima pretrage prestaje sa završetkom promotivne kampanje.

SEO optimizacija, odnosno optimizacija sajta za Google, pomaže da sajt bude vidljiv relevantnoj publici koja predstavlja idealnog kupca jer je u potrazi za onim što je deo Vaše ponude. Na ovaj način dolazi se do povećanja broja poseta na sajtu i stvaraju se dobri uslovi za nastanak konverzije, odnosno kupovine, jer je optimizacija sajtova zaslužna za to da se sajtovi pojave na pravom mestu (u vrhu rezultata Google pretrage) u pravo vreme (onda kada kupci za njima i tragaju).

Da, ali strategija koju budemo kreirali zavisiće od specifičnosti proizvoda i od Vaše publike.

Kada možete da se počne sa plaćenim oglašavanjem?

Možemo startovati sa radom na realizaciji odmah, ali potrebno je vreme za istraživanje, analizu, osmišljavanje strategije, prikupljanje materijala i realizaciju.

Kao naš klijent kome radimo optimizaciju sajta za Google, bićete detaljno upoznati sa SEO strategijom, ključnim metrikama koje služe u svrhu SEO merenja i praćenja rezultata, kao i sa cenom za naš rad. Imaćete jasnu predikciju uspeha, jer ukoliko predloženu strategiju i naš plan usvojite – možete da računate na obećani rezultat.

Nudimo SEO on-page audit sajta, off-page audit, tehnički SEO audit, pisanje SEO sadržaja, kreiranje SEO strategije i rad na obezbeđivanju kvalitetnih backlinkova od strane drugih, kvalitetnih sajtova.

Cena zavisi od opsega projekta i SEO paketa koje izaberete. Kontaktirajte nas za više informacija.

Do nas lako možete doći  slanjem maila na adresu

Zakažite besplatne konsultacije!