Vođenje Društvenih Mreža

U SLUŽBI VAŠEG USPEŠNIJEG POSLOVANJA

Zašto je važan Social Media Marketing?

Marketing na društvenim mrežama (Social Media Marketing) trebao bi da bude jedan od sastavnih delova svake marketing strategije brenda u pohodu na veću prodaju i profit. Zašto? Digitalno doba nameće nam raznorazne prilike za rast i razvoj poslovanja, a na nama je da ih prepoznamo i iskoristimo u svoju korist. Neka marketing na društvenim mrežama bude još jedan od kanala izgradnje i promocije poslovanja i još jedan od izvora prihoda za Vas. Zašto da ne?!

Šta pruža marketing na društvenim mrežama?

Neka Vaš brend bude prisutan na svim, za Vašu nišu relevantnim društvenim mrežama! Približite se publici na Facebooku, Instagramu, LinkedInu ili TikToku.Zahvaljujući mrežama, imate priliku da:

Okupite zainteresovane za usluge i proizvode koje plasirate

Imajte na umu da kvalitetni pratioci podrazumevaju pojedince koji su zainteresovani za sadržaj koji plasirate i kod kojih je vrlo izvesno da će u jednom trenutku biti Vaši kupci ili korisnici usluge koju nudite. Preuzimanje tuđih pratilaca ili slične radnje, samo će Vas vratiti par koraka unazad, a to Vašem poslovanju nije potrebno, zar ne?

Ostvarite interakciju sa pratiocima i veću vidljivost brenda

Zahvaljujući prisustvu na društvenim mrežama, imate priliku da u ime brenda komunicirate sa pratiocima i tako najbrže shvatite koje su njihove želje i potrebe. Kroz komunikaciju dajete dobre osnove za građenje lojalnosti kod pratilaca, a svoje poslovanje prezentujete u najboljem mogućem svetlu.

Povećate protok saobraćaja ka sajtu što dovodi do bolje pozicioniranosti na pretraživaču

Do većeg saobraćaja na sajtu dolazite i kroz marketing na društvenim mrežama, zahvaljujući kampanjama koje se kreiraju sa jasno definisanim ciljevima. Pružite svojim pratiocima priliku da više informacija saznaju na web sajtu, a pored toga, ostvarite i druge benefite koje veći saobraćaj na sajtu sa sobom nosi.

Ostvarite rast prodaje i prihoda

Za poslovanje ključna stvar- rast prodaje i prihoda. Upravo tako, marketing na društvenim mrežama služi kako bi se Vaše poslovanje razvilo i proširilo i kako bi se, kao posledica toga, prihodi u kontinuitetu uvećavali.

Da li mi treba marketing na društvenim mrežama?

Ukoliko posedujete sopstveni biznis i tražite način da ga približite što većoj grupi ljudi koju bi mogli zanimati Vaši proizvodi i usluge koje pružate, tada je marketing na društvenim mrežama neophodan. Zašto? Na pitanje odgovaramo pitanjem- da li ste znali da se među svakodnevne navike populacije uzrasta od 13 do 64 godine ubraja se i korišćenje društvenih mreža? Upravo tako, društvene mreže se mogu pohvaliti impozantnim brojem aktivnih korisnika. Ovde se nameće zaključak da su upravo ti aktivni korisnici Vaši potencijalni kupci. Iskoristite tu mogućnost i predstavite im svoj proizvod ili uslugu na najkreativniji mogući način. Budite sigurni da će to biti prepoznatno i cenjeno, na obostrano zadovoljstvo.

Benefiti marketinga na društvenim mrežama

Da bi ulaganje u marketing na društvenim mrežama bilo opravdano, potrebno je sprovesti strategiju koja će biti uspešna i koja će višestruko da isplati ulaganja. Ujedno, rast profita je i najvažniji benefit od ovakvog vida marketinga. Da biste došli do uzlazne profita koji je iz meseca u mesec sve veći i veći, neophodna je promišljena kombinacija više faktora. Šta je rezultat svega toga?

Građenje zajednice pratilaca koji su zainteresovani za ono što nudite

Okupite sve svoje buduće kupce ili korisnike Vaših usluga na jednom mestu, delite sa njima zanimljiv, koristan ali i sadržaj koji će im približiti sve prednosti onoga što prodajete i nudite.

 

Izgradnja brenda

Kada su gotovi svi na društvenim mrežama, i Vaš posao mora biti tamo! Neka poslovni nalozi na društvenim mrežama budu reprezenti Vaših kompanijskih vrednosti koje će pratioci prepoznati i znati da cene.

 

Veća vidljivost i adekvatna promocija proizvoda i usluga

Iskoristite poslovne naloge kompanije za promociju svoga poslovanja i u svrhu ostvarenja veće prodaje. Ulaganje u marketing na društvenim mrežama zato i služi, jer su društvene mreže još jedan kanal za prodaju i promociju.

 

Povećanje saobraćaja na sajtu koji dolazi sa društvenih mreža

Dajte svojim pratiocima mogućnost za više informacija ili ih zainteresujte sa dodatnim asortimanom-samo je jedna od mnogih prilika koje se pružaju kada posetioci sa mreža dođu na sajt. Na ovaj način se povećava i saobraćaj na sajtu, a sve posete sajta kasnije možete na vrlo mudar način da iskoristite za buduće kampanje.

 

Konstantan rast profita od prodaje proizvoda i pružanja usluga

Ukoliko postoji rast profita za koji je zaslužan marketing na društvenim mrežama- tada znate da stvari funkcionišu kako treba. Profit je ono što pokreće svako poslovanje i ukoliko ulaganje u razvoj društvenih mreža ne daje rezultate, jasno Vam je da se radi o neisplativom ulaganju i da je potrebna što brža promena strategije.

 

Koliko košta marketing na društvenim mrežama?

Osmišljavanje i sprovođenje marketing strategije na društvenim mrežama podrazumeva raznoliku lepezu usluga. O ciljevima koje imate i eventualnim idejama možemo popričati na zakazanom sastanku. Tom prilikom ćemo utvrditi šta je ono što želite da postignete, i u skladu sa tim kreiraćemo stretegiju koja će se pokazati najisplativijom za uloženi budžet. Upravo zbog toga ne postoji samo jedna definisana cena usluge za sve jer ni svi zahtevi nisu isti.