Web Dizajn Usluge | Dizajniranje Web-Sajtova

Uz pružene kvalitetne web-dizajn usluge biznisi unapređuju rangiranje u rezultatima pretrage uvećavajući na taj način prihod koji ostvaruju.  

Uverite se u moć kvalitetnog web-dizajna koji će na najbolji način predstaviti Vaš brend i generisati više posetilaca na sajtu.

Zašto je kvalitetan web-dizajn važan za Vaš sajt?

Ako imate pokrenuto poslovanje, bez obzira na industriju i veličinu preduzeća, jedan od primarnih ciljeva jeste uvećanje profita. Dolazak do višeg stepena zarade vodi kroz bolju online vidljivost, što je u direktnoj vezi sa većom prisutnošću brenda na internetu. 

Za postizanje svih navedenih ciljeva, web-sajt je neizostavan deo. U sadašnjem digitalnom dobu, prisutnost na internetu je neophodna za uspeh svakog poslovanja. Izrada web-sajtova i pažljivo dizajniranje postali su neizostavan deo marketing strategije brendiranja i komunikacije s ciljnom publikom. U ovoj sekciji, istražićemo značaj izrade web-sajtova i procesa dizajniranja, ističući ključne elemente koji čine jedan web-sajt uspešnim.

Zašto je izrada web-sajtova važna?

  • Globalna prisutnost: Web-sajt vam omogućava da budete dostupni na globalnom nivou, pružajući šansu da privučete klijente i posetioce sa svih strana sveta. Izrada i web-dizajn idu ruku pod ruku i ne mogu se razdvajati, već su to dve strane jedne medalje koje moraju da sijaju istim sjajem.

  • Profesionalna reputacija: Kvalitetna internet prezentaciju biznisa reflektuje profesionalizam i ozbiljnost vašeg poslovanja. To je prvi utisak koji ostavljate na posetioce, stvarajući pozitivan dojam o vašoj firmi. Web-dizajn koji upada u oči svojom lepotom, jednostavnošću, intuitivnošću i prefinjenim izgledom je sigurna karta da će posetioci da se vraćaju na vašu internet prezentaciju i održe kontakt sa vašim brendom.

  • Marketinški alat: Internet-sajt vam omogućava da prezentujete svoje proizvode ili usluge na atraktivan način i da posetioci stupe u kontakt sa vama. To je prostor gde možete kreirati specifične kampanje i informisati potencijalne kupce. Sa dopadljivim interfejsom i uz efektnost web-dizajna imate mogućnost da se istaknete u odnosu na konkurente i utisnete se u pamćenje svih koji dođu kod vas.

Važnost sticanja dobrog prvog utiska

Prvi utisci koji posetioci sajta stiču mogu biti presudni u odluci da li će ga napustiti ili će se ipak zadržati na njemu. Veliku važnost sa sobom nosi činjenica kako sve deluje posetiocima i da li im se čini na prvi pogled kao sigurno mesto gde mogu da dobiju traženu informaciju, obave kupovinu ili završe neku drugu radnju zbog koje su došli. 

Ako procene da to nije moguće – masovno napuštanje sajta signal je pretraživaču da sadržaj i funkcionalnost nisu na nivou koji korisnici očekuju, i to se beleži kao nedostatak koji može imati različite posledice (bounce rate i kratak dwell time na sajtu).

Izgradnja brenda

Građenje brenda važi za proces koji podrazumeva vreme, a svaka etapa u tom procesu zahteva dobru promišljenost i visok stepen znanja kako bi se svest o kompaniji na tržištu formirala na najbolji mogući način. Jedna od etapa odnosi se i na izradu kvalitetnog web-sajta i njegovog dizajna, jer je to reprezent kompanije u online formi. Ako je online prezentacija biznisa u potpunosti prilagođena korisnicima – tada su sva očekivanja opravdana.

Olakšano kretanje korisnika kroz sajt

Da li je internet-sajt u potpunosti prilagođen da se korisnici lako i brzo snađu? Odgovor na ovo pitanje je važan iz razloga što web-dizajn usluge podrazumevaju zadovoljenje i ovog važnog cilja.Svi dobri sajtovi su pregledni, sa pravilno razvrstanim kategorijama i intuitivnom navigacijom. Cilj je da korisnik na najlakši mogući način uradi ono što poželi uz zadržavanje lepog dizajna, u što manje koraka i što brže.

Važnost CSS u web-dizajnu sajta

CSS (Cascading Style Sheets) je tehnološki jezik koji omogućava dizajnerima da definišu izgled i stilizaciju HTML elemenata na jednom web-sajtu. 

CSS omogućava dizajnerima da kontrolišu i poslože boje, fontove, razmak između elemenata, poziciju, veličinu i ostale stvari jednog web-sajta. Tako se osigurava doslednost u izgledu i osećaju web-stranica. CSS je takođe bitan kada se radi izrada web-sajta radi prilagođavanja različitim veličinama ekrana (responsive web design), čini strukturu čitljivijom i lakšom za održavanje, pruža mogućnost dodavanja animacija, prelaza i drugih vizuelnih efekata za celokupan web-dizajn. 

Kroz CSS možete optimizovati performanse web-sajta, smanjiti nepotrebne stilove, koristiti kombinacije i minimizaciju CSS fajlova radi ubrzavanja stranica.

Javascript i web-dizajn

JavaScript omogućava kreiranje interaktivnih elemenata na web-sajtu. To uključuje dinamičko ažuriranje sadržaja, animacije, formularske validacije i druge interaktivne funkcionalnosti koje poboljšavaju korisničko iskustvo. JavaScript se često koristi za asinhrono učitavanje podataka sa servera bez potrebe za ponovnim učitavanjem cele stranice. Ovo poboljšava brzinu učitavanja stranica i korisničko iskustvo.

JavaScript u kombinaciji s Ajax-om omogućava asinhronu komunikaciju sa serverom, što omogućava učitavanje ili slanje podataka bez potrebe za ponovnim učitavanjem celokupne stranice. Ovo je posebno korisno za dinamičko ažuriranje dela stranice.

Vizuelna dopadljivost sadržaja

Elementi na sajtu – poput teksta, slika, video-klipova, boja, fonta i sve ostale informacije trebalo bi da grade jednu skladnu celinu.

 Ako su na sajtu svi elementi skladno uklopljeni uz sadržaj, tada je on vizuelno dopadljiviji korisnicima, ne budi u njima odbojnost i rado će se vraćati na njega.

Povećan broj konverzija

Kada se posetioci na sajtu osećaju prijatno i bezbedno, tada će krenuti sve veći broj konverzija.

Pod konverzijama se smatraju sve one radnje koje želimo da budu izvršene od strane posetilaca našeg sajta. To može biti kupovina, upućen poziv sa sajta, ispunjavanje kontakt forme, preuzimanje e-brošure, popunjavanje upitnika – bilo šta. Dizajniranje web-sajtova za cilj ima stvaranje sigurnog okruženja gde će sve željene konverzije biti omogućene kroz što manji broj koraka.

Zadržavanje korisnika

Jedna od metrika u analizi kvaliteta sajtova jeste i prosečno vreme zadržavanja posetilaca. 

Vreme koje posetioci provedu na sajtu govori dosta toga. Ukoliko se primeti da korisnici brzo napuštaju sajt, tada je to jasan signal da očekivanja korisnika nisu ispunjena i da u nekom aspektu postoji slaba strana koju je potrebno dodatno istražiti i unaprediti, dodati još neke informacije, slike, pozivi na akciju video-materijal ili slično. Ako se uoči da se posetioci duže zadržavaju na sajtu, tada to znači da se na sajtu osećaju prijatno, da istražuju njegov sadržaj i to je znak pretraživačima da taj sajt, zahvaljujući kvalitetnom web-dizajnu i drugim faktorima, zadovoljava sve potrebe posetilaca.

Koje vrste web-dizajn usluga nudimo?

Ako se odlučite za našu agenciju, korisno će Vam biti da znate šta od usluga web-dizajna nudimo svojim klijentima.

Prilagođeni web dizajn

Praksa nam je takva da za svakog klijetna kreiramo rešenje koje će u najboljem svetlu iskomunicirati vrednosti iza kojih brend stoji i predstaviti publici njegovu ponudu. Naše web-dizajn usluge podrazumevaju da je svaki detalj prilagođen klijetnovim specifičnim potrebama i ciljevima, i uvek nastojimo da na atraktivan način kreiramo unikatna i funkcionalna rešenja.

Display Ads, zahvaljujući odabiru kvalitetnih vizuala, privlači pažnju korisnika interneta, stavljajući fokus na ponudu koja se promoviše. Display reklame se mogu prikazivati i na video-klipovima takođe, a čitav Google Display Network sa web-sajtovima koji su njegov deo dopire do oko 90% internet korisnika na svetu.

Responsive dizajn

Dizajniranje web-sajtova podrazumeva da su rešenja u potpunosti prilagođena besprekornom funkcionisanju na svakom uređaju, počev od računara, tableta do mobilnih telefona. Svaki sajt koji se izradi u našoj agenciji ima responzivan dizajn i kreiran je tako da se svi elementi na njemu u svakom trenutku prilagođavaju veličini ekrana. Ovo znači da korisnici sajta uvek mogu bez ikakvih problema da pristupe sajtu, bez obzira na to koji uređaj koriste.

E-Commerce web design

Web-dizajn usluge u Holistic Digital Solutions-u podrazumevaju i izradu web-dizajna za online prodavnice. Kreiramo e-commerce rešenja koja se odlikuju pažljivo planiranim korisničkim interfejsom i korisnim funkcionalnostima. Od jednostavnog procesa online kupovine do atkraktivnog prikaza proizvoda uz najvažnije informacije – svaki element je pažljivo dizajniran kako bi bile zadovoljene sve potrebe posetilaca.

Redizajn internet-stranica

Niste zadovoljni trenutnim izgledom i funkcijama svog sajta? Želite da ispratite najnovije trendove u industriji u kojoj poslujete i da posetiocima web-sajtova pružite još više mogućnosti? Rešenje za to je redizajn sajta. Naša stručnost u redizajniranju sajtova daje sigurnost u to da će sve biti dinamično, atraktivno i što je najvažnije – apsolutno funkcionalno.

UI/UX optimizacija

Intuitivan korisnički interfejs i brzina učitavanja zajednički utiču na korisničko iskustvo. Kroz UI/UX optimizaciju pokrivamo obe celine, na način da kreiramo sajt koji je atraktivan, jednostavan za korišćenje, sa što kraćim vremenom učitavanja stranica.  

SEO-Friendly dizajn

Web dizajn usluge naše agencije podrazumevaju i SEO-friendly dizajn sajtova. Ovo znači da kreiramo web-dizajn sajta u skladu sa svim smernicama za postizanje najveće vidljivosti u organskoj pretrazi na internetu. Posvećujemo se svim tehničkim aspektima koji poboljšavaju rangiranje sajta u pretrazi, kako bi tokom vremena sve više posetilaca dolazilo kod vas.

Zašto da izaberete naše usluge?

Kako web-dizajn usluge podrazumevaju širok spektar radnji koji mogu značajno da doprinesu poslovanju – izbor agencije koja će pružati te usluge nije lak. 

Dizajniranje web-sajtova je odgovoran posao i evo nekoliko najvažnijih benefita koje klijenti imaju kroz saradnju sa našom agencijom.

Iskustvo i stručnost

Ono što je temelj naše stručnosti jeste dugogodišnje iskustvo u oblasti web-dizajna. 

Iza sebe imamo niz uspešno završenih projekata u raznolikim nišama poslovanja, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Zahvaljujući tome, bez obzira na industriju u kojoj poslujete, možete biti sigurni u naše duboko razumevanje Vaših potreba koje imate, kao klijent kojem je potreban kvalitetan sajt.

Prilagođene strategije

Kako svaki biznis ima svoje ciljeve – naš pristup klijentima je krajnje individualan i podređen je potrebama koje klijent ima. Ovo znači da ne postoji jedno, univerzalno rešenje kada je dizajniranje web-sajtova u pitanju. Svakom projektu pristupamo sa puno pažnje, prilagođavajući strategije ciljevima klijenta.

Praćenje trendova

U našem poslu, praćenje najnovijih trendova i njihova primena u radu je ono zbog čega smo uvek u prilici da ponudimo atraktivna i pouzdana rešenja. 

Svesni smo činjenice da je važno da sajtovi naših klijenata budu prilagođeni njihovom brendu i industriji u kojoj posluju, pa shodno tome težimo da sve najnovije trendove primenimo u radu, kako bi i naš portfolio bio još bogatiji i kvalitetniji.

Stalna podrška i mogućnost za redizajn

Ono što naši klijenti cene jeste činjenica da uvek mogu da se obrate za pomoć našim dizajnerima. Činjenica da smo uvek otvoreni za dodatna pitanja, da želimo da pružimo pomoć i da nam je u cilju da uvek imate kvalitetan web-dizajn sajta, ohrabruje sve naše klijente da nam se jave kada im zatreba naša pomoć ili kada žele da porazgovaraju o redizajnu sajta. 

Kontaktirajte Holistic Digital Solutions

Da li želite da znate šta mislimo o tome na koji način bi bilo najefikasnije da svoje poslovanje predstavite kroz sajt? Interesuje Vas na koji način da pokažete ponudu svojim klijentima i kako da generišete što više konverzija? Hteli biste da ostvarite dobru pozicioniranost na tržištu? 

Kontaktirajte nas.

Rado ćemo biti deo Vašeg poslovnog projekta i pokazati na koji način da najefikasnije dođete do više publike i većeg profita.

Često Postavljena Pitanja (FAQ)

Kako web-dizajn igra važnu ulogu u marketingu, kvalitetan dizajn je vrlo bitan za marketing strategiju koja stoji iza svakog brenda.

Apsolutno, responsive dizajn je neophodan kako bi svaki korisnik, bez obzira na uređaj sa kojeg pristupa, moga neometano da posećuje sajt.

Unapređenje korisničkog iskustva vrši se od strane stručnjaka koji poznaju razne aspekte koji utiču na korisnično iskustvo. Potrebno je izvršiti temeljnu analizu trenutnog stranja, pa u skladu sa njom implementirati sve neophodne izmene, kako bi se posetioci na sajtu osećali bolje i snalazili još lakše.

Kvalitetno urađen redizajn web-stranice može svakako da pozitivno utiče na SEO i da omogući bolju poziciju u rezultatima pretrage.

Bezbednost se osigurava upotrebom sigurnih protokola za plaćanja, enkripciju podataka, redovnim ažuriranjem softvera i poštovanjem svih mera za siguran online nastup.

Zahvaljući znanju web dizajnera, elementi na sajtu i sadržaj se uklapaju tako što se kreira kvalitetna struktura sajta, koja posetiocima olakšava snalaženje.

Veća vidljivost na pretraživačima, više poseta na sajtu i veća prodaja proizvoda i usluga – sve ovo je međusobno povezano i moguće je zahvaljujući kvalitetnom dizajnu koji prati sve SEO smernice.

Zahvaljujući brojnim članovima našeg tima, u prilici smo da relativno brzo završimo projekte koji se odnose na izradu landing stranice, omogućavaju tako da kampanje što pre startuju.

UX/UI optimizacija odnosi se na optimizovanost korisničkog iskustva, kao i na optimizaciju vizuelnog segmenta sajta.

Zakažite besplatne konsultacije!