Brendiranje na internetu - Poboljšajte svoje online prisustvo!

Razvijamo uspešne strategije za brendiranje na internetu i pomažemo biznisima da osiguraju što bolje pozicioniranje na tržištu unutar niše u kojoj posluju. 

Iskoristite superiornost koju dobar internet brending sa sobom nosi!

Šta je internet brending i zašto je bitan za Vaš biznis?

Brend služi za raspoznavanje i isticanje među konkurencijom, a u svojoj osnovi, njegovi elementi obuhvataju identitet, vrednosti koje se propagiraju, svesnost o njegovom postojanju i prepoznatljivosti. U slučaju internet brendinga, cilj je iskoristiti sve potencijale koje internet sa sobom nosi kako bi se postiglo što kvalitetnije brendiranje na internetu. 

Evo zašto je internet brending važan za Vaš biznis.

Izdavajanje Vašeg brenda od konkurencije

Kreiranje strategije za brendiranje na internetu predstavlja važan deo kada je cilj diferencijacija u odnosu na konkurenciju. Kako bi Vaš proizvod ili usluga bili prepoznati kao bolji izbor, potrebno je uložiti napore za osmišljanje brendinga koji će skrenuti pažnju publike i povećati njeno interesovanje. 

Izgradnja poverenja i lojalne baze

Kada postoji poverenje publike – sve je lakše. Dostizanje tog cilja nije lako i potrebno je dosta dugoročnog i planskog rada kako bi se izgradio takav odnos sa publikom. Benefiti lojalne veze na relaciji potrošač – brend su mnogostruke. Ponavljanje kupovine jer je publika zadovoljna kvalitetom (proizvod ili usluga), preporuke koje zadovoljni kupac daje, kao i povratne informacije od kupaca – sve su to korisnosti koje brend ima kada je iznegovan lojalan odnos. Takođe, brendovi koji imaju publiku koja im veruje lakše će uvoditi potencijalne promene u svoj proizvodni asortiman ako se za tim ukaže potreba.

Dobar uticaj na konverzije i prodaju

Nesumnjivo, dobar internet brending sa sobom nosi više prodaja ili postizanje više konverzija. 

Pod konverzijom ne mora nužno da se podrazumeva isključivo prodaja, npr. fizički (digitalni) proizvod ili usluga, može to da bude svaka aktivnost koju želimo da naša publika uradi – bilo da je reč o telefonskom pozivu, ispunjavanju kontakt forme, preuzimanju e-brošure ili nešto drugo. Ovaj dobar uticaj koje brendiranje na internetu sa sobom nosi usko je vezan sa izgrađenim odnosom sa publikom čiji su temelji poverenje u brend, njegove vrednosti i u ono što on nudi na tržištu.

Kako se kreće u proces kreiranja brenda?

Ovaj proces stvaranja  je složen i sadrži nekoliko važnih etapa.

Proučavanje ciljne grupe

Za početak, važno je znati ko je idealni kupac. 

Formiranje publike koja odgovara svim parametrima na osnovu kojih procenjujemo svoju ciljnu publiku jeste važan korak koji zahteva punu pažnju. 

Koje su karakteristike naših idealnih kupaca – koliko imaju godina, kog su pola, kakve su im navike, koje digitalne platforme koriste? Šta su njihove potrebe, želje ili strahovi? Kako im, shodno tome, naš brend može postati srodniji? 

 

Odgovore na ova pitanja treba dobro proučiti i shodno tome raditi na internet brendingu. Važnost korisničkog iskustva je uvek bila i biće važna stavka, pa je neophodno voditi računa i o najsitnijim detaljima. Isto tako, ne zaboravite da je stvaranje emotivnog odnosa na relaciji brend-potrošači jednako važan cilj koji se postiže kroz mudro sprovedenu strategiju brendiranja.

Definisanje misije, vizije i glavnih vrednosti

Ova tri faktora – misija, vizija i vrednosti, posmatrana zajedno, u velikoj meri reprezentuju brend. 

Misija se odnosi na svrhu postojanja i na jasno definisanje ciljeve koje je potrebno dostići, kao i aktivnosti koje su neophodne za dostizanje tih ciljeva. Kao slika poslovanja kojoj brend teži u budućnosti definiše se vizija, a što se tiče glavnih vrednosti to su sve one vrednosti za koje se brend zalaže u poslovanju i u odnosu sa svojim kupcima. Zahvaljujući poštovanju dobrih vrednosti brend je autentičan i prepoznat od strane potrošača. 

Jasno definisana sva tri faktora služe za usmeravanje strategije, ali i za okupljanje one publike koja deli iste vrednosti kao i brend.

Vizuelni identitet brenda i kreativni elementi

Identitet i svi kreativni elementi koji čine jedan brend su prva vizuelna spona na relaciji publika-brend. 

Pre definisanja ovih elemenata nužno je sprovesti detaljna istraživanja kako bi se tačno znali na koji način pristupiti kreiranju svih vizuelnih i kreativnih elemenata, počev od logotipa, izbora imena,  korporativnih boja, fonta, grafičkih elemenata i sl. 

Autentičan i originalan dizajn spada među važne faktore koji brendu pomažu da se istakne i bude zapažen. Doslednim korišćenjem svih navedenih elemenata na sajtu, društvenim mrežama ili nekoj drugoj internet platformi pomaže se u formiranju jakog vizuelnog identiteta, brend vremenom postaje primećen i biva zapažen od strane publike. Tako skladna vizuelna celina ne dovodi do zbunjenosti i stvaranja nepoverenja kod publike.

Koji su glavni online elementi brendiranja?

Šta je to što čini da brendiranje bude kvalitetno? Evo nekih elemenata na koje treba obratiti pažnju.

Kvalitetan web-sajt i korisničko iskustvo (UX)

Dobar internet brending podrazumeva kvalitetan web-sajt. Šta to u praksi znači? 

Sajt koji je pouzdan, siguran i koji je orjentisan ka postizanju maksimalnog korisničkog iskustva je najbolji primer toga kako sajt treba da izgleda. Sve ovo je važno iz razloga što Google i drugi pretraživači najviše cene korisnost koju sajtovi pružaju svojim posetiocima, kao i to u kom stepenu je korisnik zadovoljan sa sajtom.  

Da bi zadovoljstvo korisnika bilo što više, potrebno je obratiti pažnju na korisničko iskustvo (UX – User Experience) koje se odnosi na interakciju posetioca sa sajtom. Ovde je potrebno posvetiti pažnju da sajt bude intuitivan za posetioca i da mu omogućava lako kretanje, uz završavanje planirane radnje u što manje koraka i sa što manje stresa (kupovina na sajtu, dolazak do informacija i slično). 

Brzina učitavanja stranica i responzivan dizajn sajta pružaju ugodan osećaj njegovim korisnicima, dok se u slučaju čekanja na sporo učitavanje stranica ili nepreglednog prikaza na mobilnom telefonu javlja frustracija koja za posledicu njegovo napuštanje.

Odabir dobrog i upečatljivog domena

Značaj odabira domena je veliki. 

Razlog tome je što se domen pojavljuje na dosta mesta na internetu – vidljiv je kroz sajt, mejl, internet pretraživače i na drugim mestima, pa ukoliko se komapnije odluče za naziv domena koji ne sadrži prikladan naziv, tada to može otežati internet brending. 

Uvek imajte na umu da u nazivu domena stoji ime kompanije, odnosno naziv brenda, jer kada se izabere naziv koji ne budi asocijaciju na njega – lako može doći do zabune i do toga da publika ne poveže brend sa nazivom koji stoji u ispisu domena.

Komunikacija i oglašavanje na društvenim mrežama

Brendiranje u velikoj meri zavisi od načina na koji brend komunicira putem interneta. 

Kako su društvene mreže (Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Linkedin) svakodnevno prisutne u životima svih nas, način na koji brendovi komuniciraju sa publikom na mrežama govori dosta toga o vrednostima i stavovima koje on propagira. Iz ovog razloga, marketing obraćanje publici putem mreža (Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Linkedin) treba da bude pažljivo isplanirano. 

Kako bi u praksi izgledao dobar internet brending, kada su mreže u pitanju?

Za razliku od društvenih mreža Facebook, Instagram i Twitter, na mreži LinkedIn, koji važi za mrežu poslovne komunikacije, brendovi dosta ulažu u sadržaj koji plasiraju i rade na građenju kvalitetnog employer brandinga. Reč je o tome da se kroz marketing na ovoj mreži stvori dobra percepcija o nekoj kompaniji kao poslodavcu. Rezultat toga jeste dobra slika o kompaniji, dosta zainteresovanih poslovnih kandidata i saradnika. Prezentovana slika se, bez pogovora, mora opravdati kako bi ovaj vid brendinga zaista bio reprezentativan i održiv. 

Kada je reč o mrežama koje su više za razonodu (Facebook, Instagram, TikTok) povezivanje, kroz marketing, na emotivnom nivou, sa publikom je ključno kroz pažljivo osmišljenu strategiju nastupa brenda. Na ovaj način, brendovi su dostupniji publici za pitanja i povratne reakcije, a to sve može imati dosta benefita za kompaniju jer se na ovaj način otvaraju vidici za potencijalna poboljšanja proizvoda, usluge ili nekog drugog segmenta.

Email marketing i dizajniran potpis u email-u

Kako se email marketing koristi kao moćan alat za direktnu komunikaciju sa publikom, njegova funkcija u brendiranju je itekako značajna. Ako su svi elementi email kampanje uklopljeni tako da na najbolji način prezentuju sve važne elemente brenda, tada pored vođenja konkretne kampanje, kompanije promovišu i svoj brend. 

Možda zvuči kao sitnica, ali ako bi se kompanije kroz newsletter kampanje obraćale bez korporativnog potpisa, linka ka sajtu, prikladnog dizajna koji sadrži sve vizuelne elemente srodne svom brendu (font, boje, stil) – tada bi ovakav nastup bio nedosledan, što nikako ne ide u prilog dobrog brendiranja na internetu.

Google Display kampanje

Google Display kampanje spadaju u domen vizuelnog identiteta i tokom njenog planiranja važno je sve vizuale kreirati tako da ispoštuju svi njegovi ustaljeni elementi, kao što je logo, korporativne boje, fontovi i sl. Publika će tada zapaziti reklamu na nekom sajtu ili aplikaciji i lakše će ga povezati sa brendom.

Kod kreiranja Google Display kampanja zna biti izazovno izbalansirati dve strane: vizuelne elemente vezane za brend i kreativan pristup koji će angažovati publiku i dovesti do konverzije.

Online baneri

Brendiranje sajtova i portala takođe spada među elemente ove oblasti. 

Brendovi koriste online banere kao prostor za promociju proizvoda i usluga, povećavajući tako svoju prepoznatljivost među publikom. Kroz različite forme online banera (statični, animirani), veličine i pozicije moguće je postići visoku vidljivost i generisati veliki broj poseta na sajtu. 

Pažljivo osmišljene i ciljano targetirane kampanje online banera mogu značajno doprineti uspehu u brendiranju i ostvariti pozitivan povrat uloženog.

Kako se kreira B2B, a kako B2C kampanja za online brending?

U zavisnosti od toga da li kompanije za publiku imaju fizička ili pravna lica, brendiranje može biti B2B (Business-to-business) ili B2C (Business-to-customer). 

 

Ključna razlika u pristupu pri kreiranju kampanja i tokom nastupa ogleda se u činjenici ko je publika kompanije. Ako su to fizička lica, tada je nastup više orjentisan ka personalizaciji i interaktivnom pristupu, koristeći se vizuelno privlačnim elementima da se podstakne reakcija publike i da se sa publikom povežemo na emotivnom nivou. 

U slučaju B2B relacije, fokus je na poslovnoj komunikaciji, a sadržaji su uglavnom edukativnog karaktera, uz fokus na konkretne rezultate koji su realizovani ili su u planu.

Kako se kreira sadržaj koji ojačava nastup brenda?

Kako bi se brendiranje putem interneta sprovodilo kvalitetno, tome je neophodno pristupiti sa strategijom koja kombinuje različite formate i kanale komunikacije. 

Otvaranje bloga i pisanje kvalitetnih tekstova

Kada kompanija redovno objavljuje nove blogove u svojoj blog sekciji i apdejtuje starije tekstove sa relevantnim sadržajima, tada brend ima dobre šanse da bude prepoznat kao izvor koji je stručan u svojoj niši. 

Blogovi bi trebalo da su prilagođeni potrebama i interesovanju publike, a pored benefita u vezi internet brendinga blogovi doprinose i boljoj organskoj poziciji za određene ključne reči.

Stvaranje video sadržaja

Kroz video formu, brendovi mogu da se na zanimljiv način približe publici, da ih zabave ili informišu. Ovakav pristup svakako ide u prilog jačanju brendiranja jer video sadržaji sve više dobijaju na popularnosti. Lako mogu biti u formi tutorijala, intervjua, zanimljivih priča o brendu i sl.

Grafički dizajn i vizualizacija brenda

Kako je vizuelni segment u brendiranju neizostavan – posebno ćemo naglasiti potrebu da grafika i svaki vizuelni segment u što većoj meri prati brend elemente. Koristeći grafički dizajn i vizuelne elemente uz sadržaj koji kompanija plasira, stvara se holistički pristup u brendiranju. 

Kako se analiziraju postignuti rezultati brenda?

Definisanje KPI-jeva jednog online brenda

KPI (skraćeno key performance indicators) odnose se na ključne indikatore performansi, odnosno, služe za merenje uspeha, tj. rezultata. 

Kada je uspešnost u pitanju, prvo se definiše šta je to KPI za određenu kompaniju – da li su to konverzije, novi lidovi, posete sajtu ili nešto drugo. Nakon toga, koristeći razne alate stiče se uvid u to koliko je brend napredovao tokom vremena.

Korišćenje alata za praćenje reputacije

Zahvaljujući činjenici da je u online svetu sve merljivo, postoje i brojni alati čija je namena da prate reakcije publike na brend i da tako daju jasniju sliku o njegovoj reputaciji.

Određivanje koji elementi kampanje rade, a koji ne

Identifikovanje problema čini pola rešnja, tako da je važan monitoring svih aktivnih online kampanja. Primera radi, u slučaju da neki segment u prodajnoj kampanji na Instagramu ne daje dobre rezultate, oglašivači imaju mogućnost da blagovremeno izvrše potrebene izmene ili da izaberu kanal za promociju koji je rentabilniji. 

Kako SEO optimizacija pomaže kod stvaranja brenda?

Kroz rad na optimizaciji sajta za pretraživače, brendovi postižu veću vidljivost u organskoj (neplaćenoj) pretrazi. Kako SEO optimizacija obuhvata više složenih radnji, izdvajamo suštinu na kojoj je nužno raditi kako bi se sprovodilo kvalitetno brendiranje putem interneta.

Korišćenje brendiranih ključnih reči

Kada se koriste brendirane ključne reči, tada se vremenom jača prepoznatljivost onog što brendiramo tako što se stvara među publikom podsvesna poveznica sa brendom. Korišćenje brendiranih ključnih reči u SEO optimizaciji znači da se ove reči ciljano koriste u sadržaju web stranica i na drugim mestima, kako bi se poboljšala vidljivost u rezultatima pretrage.

Primena on-page SEO tehnika za jačanje vidljivosti

Pravilno ispisani i optimizovani tekstovi za naslove, meta opise, URL linkove title tagove spadaju u deo on-page SEO tehnike koja se sprovodi kako bi brednovima bila omogućena još veća vidljivost na internetu, odnosno u organskoj (neplaćenoj) pretrazi. Zato je u brendingu važna stručnosti i sa aspekta optimizacije za web pretraživače, kako bi potencijal bio u potpunosti iskorišćen.

Link-building strategije za jačanje autoriteta

Authority score predstavlja vrednost koja oslikava autoritet ili ugled sajta na internetu. Ova vrednost zavisi od više faktora poput kvaliteta i broja dolaznih linkova (backlinkova), autoriteta izvora koji linkuju ka sajtu, relevantnosti sadržaja koji je prisutan na sajtu i slično. 

Ovo je jedan od razloga zbog koga se u praksi svi backlinkovi ne smatraju dobrim backlinkovima, nego je važno voditi računa kakvog je autoriteta izvor sa kojeg se linkuje sajt.

Kontaktirajte Holistic Digital Solutions

Holistic Digital Solutions okuplja pojedince sa znanjem i iskustvom iz svih oblasti koje su potrebne za kvalitetno brendiranje na internetu. Zato, ako imate potrebu za ovom uslugom – javite nam se, biće nam drago da zajedno radimo na razvoju i rastu Vašeg brenda.

Često Postavljena Pitanja (FAQ)

Često Postavljena Pitanja (FAQ)

Doslednost u postavljanju sadržaja na svim platformama koji ima isti ton, promoviše iste vrednosti i koristi isti vizuelni identitet je ključna za brendiranje na internetu.

Uopšteno govoreći, prvi rezultati se mogu primetiti relativno brzo nakon primene odgovarajućih strategija, ali održavanje i unapređivanje vidljivosti zahteva kontinuirane napore i vreme.

Kreativni identitet se definiše kroz kombinaciju elemenata kao što su logo, boje, fontovi, ton komunikacije, stil i estetika koji se koriste u dizajnu sadržaja. Ključno je da kreativni identitet odražava suštinske vrednosti i ličnost brenda, ističući ga kao prepoznatljivog među publikom.

Stalna aktivnost na društvenim mrežama zahteva planiranje i posvećenost. To uključuje redovno objavljivanje relevantnog i zanimljivog sadržaja, komunikaciju sa publikom kroz komentare i poruke, praćenje trendova i interesovanja publike, kao i prilagođavanje strategije na osnovu analize rezultata i povratnih informacija.

Naravno, brendiranje na internetu je izuzetno važno za male biznise, jer omogućava pristup globalnoj publici. Internet pruža mogućnosti za direktnu komunikaciju sa potrošačima, izgradnju brenda i prodaju proizvoda ili usluga putem različitih digitalnih kanala.

Iako veći finansijski resursi mogu dosta olakšati proces, kvalitetan brending se može postići i bez velikih budžeta. Fokus na kreativnosti, autentičnosti i angažovanju publike može pomoći malim biznisima da izgrade prepoznatljiv brend i ostvare uspeh na internetu i uz skromnije budžete.

Zakažite besplatne konsultacije!