Zašto je izrada android aplikacija bitna za vas?

Kako su android aplikacije za mobilne telefone postale naša svakodnevnica?

Da li su odličan proizvod i vrhunska usluga dovoljni za kontinurani rast poslovanja i povećanje profita? Pa… ne baš.

Ukoliko ste vlasnik biznisa koji se temelji na prodaji određene vrste proizvoda ili pružate usluge svojim klijentima – imajte na umu da je kvalitet toga što delite sa kupcima i klijentima temelj i polazna tačka do uspeha. Ono što spada u veći deo putovanja zvanog “uspešno poslovanje” jeste način da svakodnevno održavate dobru povezanost sa svojim pređašnjim kupcima i da proširujete svoje poslovanje sticanjem novih kupaca. Divna zamisao, zar ne, ali na koji način to postići? Odgovorićemo vam na to još jednim pitanjem – znate li koliko Vaši kupci dnevno drže mobilne telefone u rukama? Puno? Odlično! Iskoristite to u svoju korist, izrada android aplikacija je prava stvar za Vas!

Kako su android aplikacije za mobilne telefone postale naša svakodnevnica? | Holistic Digital Solutions

U jeku digitalne ekspanzije, kada su više nego ikada zastupljene web aplikacije, email marketing, marketing na društvenim mrežama i drugi kanali promocije, neophodno je iskoristiti baš sve opcije koje nam daju priliku da se približimo svojim klijentima i kupcima. Razvoju sistema koji doprinose tome da se sadržaj sajta, usluge i web prodavnice predstave na najbolji mogući način doprinosi konstantno usavršavanje stručnjaka na ovim poljima.

Više nego ikada do sada, upotreba mobilnih telefona čini bitan deo dana svakoga od nas, jer putem mobilnih telefona obavljamo mnoštvo radnji koje ne uključuju samo komunikaciju, već i za odlazak na web. Mobilne telefone koristimo za Internet, proveramo putem njega email, odlazimo na razne web sajtove, web portale, a putem njega nam i mnoštvo biznisa plasira svoju marketing strategiju kroz plaćene reklame.

 Telefon koristimo da se informišemo, zabavimo, oraspoložimo, ali i da nešto kupimo putem neke online prodavnice, zar ne? Svi se mi možemo nazvati web korisnicima koji putem svojih uređaja posećuju web svakodnevno, i to po više puta. Zbog posla ili razonode, Internet je svakodnevno prisutan u životu mnogih, a nama-njegovim korisnicima, to zna vrlo često da olakša život! Otkrićemo Vam na koji način izrada android aplikacije, koju prati obavezna optimizacija i skladan grafički dizajn, može biti Vaš korak bliže ka uzlaznoj putanji na skali mesečnih prihoda.

Zašto baš izrada android aplikacija (android app)?

Zašto baš izrada android aplikacija? | Holistic Digital Solutions

Verujete li u statističke podatke koji govore da više od 75% saobraćaja dolazi sa mobilnih uređaja? Ovo govori u prilog činjenici koju smo već istakli, a to je da je upotreba mobilnih telefona u velikoj meri prisutna u životima svih nas. Takođe, prisutni su i u životima Vaših budućih korisnika usluga ili kupaca. Zamislite da im se približite toliko blizu da smestite svoje poslovanje u njihov telefon? Za to je neophodna izrada android aplikacija. Ako već imate postavljene temelje u svom poslu (prodajete kvalitetan proizvod ili pružate vrhunsku uslugu), onda je izrada i download android aplikacije Vašeg biznisa ono što pojedinca pretvara u lojalnog kupca ili korisnika, a samim tim je i izrada aplikacije preko potrebna.

Kako teče izrada android aplikacija?

Tok izrade aplikacija | HDS

Izrada android aplikacije u formi rešenja za povezivanje kupaca sa Vašim poslovanjem, podrazumeva priliku da svoj biznis i svoje poslovanje učinite prisutnim, pored dostupnosti na Google platformi, i na Android platformi. Zašto je ova platforma toliko važna? Odgovor na to pitanje je u činjenici da je Android OS nastao od strane Googlovih stručnjaka i da je njegovo korišćenje u mobilnim tehnologijama izuzetno zastupljeno.

Upravo zbog toga, savetujemo svim vlasnicima biznisa koji imaju iskrenu ambiciju postavljanja viših standarda u poslovanju, da razmisle o ideji izrade android aplikacije – da se informišu o tome šta podrazumeva postupak izrade android aplikacije i koliko je izrada zahtevna, šta je to optimizacija app za mobilne uređaje i koje sve korisnosti sa sobom aplikacija nosi.

Izbor pouzdanog partnera u ovom postupku je od velikog značaja, jer jednom plasirana android aplikacija na web, tačnije na Google Play Store–u koja ima poteškoća u svom radu momentalno stvara odbojnost korisnika prema brendu, jer je sa nepouzdanom aplikacijom, poverenje korisnika iznevereno. Zato je izrada kvalitetne aplikacije kao pouzdanog web rešenja imperativ! Optimizacija, razvoj i održavanje svih izrađenih aplikacija je nešto što se apsolutno podrazumeva, jer je za aplikaciju važnost perfektnog funkcionisanja obavezna.

Proces izrade android aplikacije

Dogovor sa klijentom

Početak procesa izrade android aplikacije uvek startuje sa upoznavanjem klijentovih zahteva i želja. To je korak kada sagledavamo koje su Vaše potrebe i dajemo Vam predloge na koje sve načine možete kroz android aplikaciju da svojim klijentima pružite još više. Nakon ove faze, prelazimo na dizajn samog rešenja.

Dogovor sa klijentom o aplikaciji

Dizajn aplikacija

U fazi kada smo definisali i precizirali željene funkcionalnosti i izgled, pristupamo poslu i razvoj našeg rešenja počinje. Izrada android aplikacije kreće od osmišljavanja dizajna aplikacija. Kada su dizajn i izrada android aplikacija u pitanju, ovde nam je oduvek bilo važno da dizajn aplikacije, bez obzira na njenu namenu, bude savršen. Znamo da je prvi utisak i najvažniji, tako da se trudimo da svoju kreativnost i maštovitost implementiramo u grafički dizajn svakog projekta i kreiramo baš takav dizajn kojim ćete biti oduševljeni. Neka pored funkcionalnosti vizuelni segment (grafički dizajn aplikacija) ne bude zanemaren ni kada je Vaša aplikacija u pitanju.

Izrada aplikacija

Izrada android aplikacije predstavlja fazu u kojoj nastaje gotov proizvod. To je posao za naše inženjere koji vode računa o baš svakom segmentu koji utiče na funkcije aplikacije. Vodi se računa o tome da aplikacija bude jednostavna i krajnje laka za korišćenje, ali i da bude u potpunosti prilagođena za svaki tip mobilnog uređaja. Isto tako, svaka android aplikacija treba svojim korisnicima da uputi poziv na određenu radnju koja je nama u cilju da bude završena – kao što je poseta sajtu, kontakt ili klik na link za više informacija, putem kojeg posetioci ostvaruju kontakt sa poslovanjem koje vodite. Ako je Vaše sledeće pitanje, koliko treba vremena posvetiti razvoju jednog ovakvog sistema, znajte da odgovor zavisi od kompleksnosti idejnog rešenja.

Testiranje aplikacija

Development za app podrazumeva niz radnji koje služe za izradu ovog proizvoda. Iznova i iznova testiramo sve izrađene aplikacije dok se u potpunosti ne uverimo u perfektnost njihovog rada na svakoj vrsti uređaja. Izrada aplikacije prati i optimizaciju, koja prethodi ovoj fazi, gde uviđamo sve nedostatke u radu i iste otklanjamo.

Kao što smo već i naveli,najviše negativnih povratnih reakcija može da donese aplikacija koja nije funkcionalna i koja sa sobom nosi smetnje u radu, a skinuta je sa Google Play Store-a. Mislimo o Vašim klijentima i o vremenu koje provedu na svom mobilnom uređaju, izdvajajući gada budu u kontaktu sa aplikacijom.

Znamo da su šanse da android aplikacija bude deinstalirana nakon drugog “kočenja” izuzetno velike, i zato je naš zadatak da to predupredimo. Iz tog razloga, veliki broj testova se odradi samo sa jednom namerom – kreiranje produkta čije je funkcionisanje perfektno. To je nas cilj kod izrade aplikacije.

Testiranje android aplikacija | Holistic Digital Solutions

Cena izrade android aplikacije

Nakon svega napisanog, postavlja se pitanje – koliko košta izrada android aplikacija? U zavisnosti od kompleksnosti i zahteva koji se stavljaju pred aplikaciju zavisi i definisanje cene. Kao što smo imali iskustva u kreiranju jednostavnih i za izradu lakših android aplikacija, isto tako smo izrađivali i vrlo složene android aplikacije, koje su bile optimizovane za svaku vrstu uređaja. Vreme koje je potrebno za izradu jedne i druge vrste aplikacija nije isto, funkcionalnosti aplikacija nisu iste- i na kraju, krajnji rezultati koji aplikacije postižu nisu jednaki. Svi ti faktori, ponaosob, zajedno grade cenu koju svaki kupac dobije iskazanu u našoj ponudi za saradnju.

Zato, pozivamo Vas da nas (ukoliko se dvoumite oko ideje da li je Vašem biznisu potrebna izrada android aplikacija ili ne) kontaktirate i da nam ukratko iznesete svoje planove. Tom prilikom ćete nam izložiti ideju o tome kakvu aplikaciju želite, predočićete nam svoje usluge i koje su to informacije koje želite da iskoristimo pri kreiraju samog sadržaja našeg rešenja. Zakazaćemo sastanak i tu ćemo Vam detaljno objasniti sve što Vam ne bude jasno, trudeći se da za svaki eventualni problem na koji naiđete nađemo adekvatno rešenje.

Ukoliko imate web shop, možemo se dotaći i teme SEO optimizacije koja je važna za rangiranje sajta na Google pretraživaču. Vaš sajt, njegov sadržaj, prodavnica i oglasi koji se kreiraju u svrhu sveobuhvatne marketing promocije, treba korisnicima da ispričaju jednu kompletnu priču o brendu. Upravo iz tog razloga, svaki segment (uključujući SEO, web dizajn, održavanje sajta, marketing i druge usluge) je važan i svaki na svoj način uticaće na razvoj Vašeg poslovanja. Iz tog razloga, neophodno je posvetiti punu pažnju na to da svaki delić slagalice bude sastavljen na pravi način.

Kakve koristi Vam donosi izrada android aplikacija?

Koristi koje sa sobom nosi izrada aplikacija su mnogostruke, a ona najznačajnija je da imate priliku da od svojih kupaca budete udaljeni na samo par klikova! Pružite im komfor u procesu poručivanja proizvoda ili zakazivanje usluge, informisanja ili neke druge za Vas bitne radnje. Neka ih taj osećaj lakog i intuitivnog snalaženja veže za Vaš brend i neka ih pretvori u lojalne kupce i korisnike.

Promocija android aplikacije

Promocija android aplikacije | Holistic Digital Solutions

I ono što je isto vrlo važno, a ponekad se zaboravi – kada već imate odličnu android aplikaciju ispromovišite je! Ne zaboravite na marketing. Marketing je nezaobilazan segment i sastavni deo web funkcionisanja brenda, i zato – nemojte mu se opirati 😊 Internet marketing i u našoj zemlji doživljava ekspanziju, i baš zahvaljujući njemu, poslovanje putem Interneta se grana i razvija, tako da je svaki kanal prodaje podjednako koristan. Web prisustvo brenda danas podrazumeva angažovanost na više frontova (počev od sajtova do društvenih mreža) i zato krenite sa dobrim naoružanjem u web bitku za dominaciju na tržištu!

Kreirajte dobru marketing strategiju i reklamne kampanje koje će za cilj imati povećanje broja download–a sa Google Play Stora, upoznajte svoju target grupu sa proizvodom i slobodno je pokažite svetu! Koristite Internet i sve njegove prednosti – web okruženje jednostavno zahteva Vašu svakodnevnu prisutnost! Ne brinite, već nakon prvih stotina downloada bićete ohrabreni sa mišlju da niste pogrešili. Kada aplikacija uđe u trending na Google Play Storu nećete skidati osmeh sa lica, i znaćete da je izrada aplikacije bila dobra odluka!

Najzastupljenija i donekle, najatraktivnija promocija može da bude upravo ona putem društvenim mreža (Facebook i Instagram), ali nemojmo zanemariti ni email marketing. Ovakav vid obraćanja publici takođe beleži dobre rezultate, kako u promociji sajtova, pozivanju na kontakt, promociji online prodavnice, tako i promociji aplikacije.

Promocija na društvenim mrežama

Izrada oglasa koji se plasiraju na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram, obavlja se sa ciljem povećanja vidljivosti web sajtova na Google pretraživaču i ti oglasi služe u svrhu da proizvodi sa sajtova ili usluge koje nudite dođu do relevantne publike. Izrada ovih reklamnih kampanja može biti i u svrhu povećanja broja preuzimanja mobilnih aplikacija, jer je veliki broj publike na mrežama Facebook i Instagram otvoren za korišćenje ovakvih mobilnih rešenja.

Zato, obratite se stručnjacima koji će znati koji će Vam ponuditi kvalitetne usluge kojima ćete svoje poslovanje unapraditi. Izrada i promocija sajtova, izrada aplikacija, SEO optimizacija, marketing na društvenim mreža su samo neke od usluga koje naša agencija nudi svojim klijentima.

Ako želite da izrada android aplikacija bude vrhunska i potrebna Vam je uspešana promocija poslovanja kroz sve dostupne kanale i – javite nam se!